Tim Cook: Android er som biler uden airbags og sikkerhedsseler

Tim Cook sammenligner sideloading af apps - som man kan på Android - med, at man laver en bil uden sikkerhedsseler og airbags.

Tim Cook: Android er som biler uden airbags og sikkerhedsseler

Der er en del kontroverser omkring Apples App Store i øjeblikket. Mens mange brugere har vænnet sig til at købe og downloade deres iPhone- og iPad-apps fra App Store, er udviklerne blevet mere og mere utilfredse, da det betyder, at de skal betale Apple op til 30 procent i kommissionsgebyrer.

For nogle virksomheder, såsom Epic, der har tjent millioner på Fortnite, er det mange penge, der går til Apples kasse. Derfor har mange opfordret Apple til at give brugerne mulighed for at downloade apps fra andre steder, ligesom Android understøtter tredjeparts app-butikker.

Se også: Billig iPhone 13

Farligt at sideloade apps

Ifølge Apples CEO Tim Cook, der talte på The New York Times “DealBook”-topmøde i sidste måned, skulle de brugere, der er utilfredse med mulighederne, måske bruge Android i stedet.

Ifølge Cook: “Hvis du ønsker at sideloade, kan du købe en Android-telefon. Det valg findes, når man går ind i en butik med udbydere. Hvis det er vigtigt for dig, så skal du købe en Android-telefon. Set fra vores synspunkt ville det være som at være en bilproducent, der siger til en kunde, at han ikke skal sætte airbags og sikkerhedsseler i bilen. Det ville han aldrig overveje at gøre i dag. Det er simpelthen for risikabelt at gøre det. Og så ville det ikke være en iPhone, hvis den ikke maksimerede sikkerheden og privatlivets fred.”

Baseret på dette lyder det som om, at Apple ikke har planer om at tillade sideloading af apps. Er det er en vigtig funktion at have, kan du altså bare følge Cooks forslag og vælge Android.

Se også: Nyheder om apps