WWDC 2014 – Her er Mobilsidens forventning til Apples event

Hvis du utålmodigt venter på nye funktioner til din iPad og iPhone, så kommer her vores forventninger til WWDC 2014.

WWDC 2014 – Her er Mobilsidens forventning til Apples event

Apples årlige WWDC(World Wide Developer Conference) er en udviklerkonference til virksomheder, der laver software til Apples Mac computere og iOS enheder(iPhone, iPad & iPod Touch). Årets event løber fra d. 2-6 juni og giver altså udviklerne en unik mulighed for at få hjælp til udvikling enten direkte fra Apple ingenører eller via oplæg og lignende. 

Traditionen tro så vil Apple boss’en Tim Cook formentlig være første mand på scenen med opdateringer på retail(butikker, salg o.lign) og her stensikkert nævne deres rekordhøje iPhone-salg

Sidste år blev Tim Cooks tale indledt med overstående video omkring Apples værdier, når det kommer til produkter. Vi skal derfor også forvente, at Apple-boss’en enten er klar med kundetilfredshedsundersøgelsen som iPad igen vandt, eller statistikker der på anden måde fremhæver techgigantens produkter til det bedre.

Herefter vil vi formentlig se Craig Federighi på scenen, der er Apples software ansvarlige til både iOS og OSX(Styresystemet til Mac). Det er altså ham, vi forventer vil præsentere os for iOS 8 samt næste version af Apples styresystem til Mac computere. 

 

iOS 8 – hvad forventer vi

Indtil sidste års lancering af iOS 7 er der ikke sket synderligt meget med udseendet på iOS. Opdateringen, som Mobilsiden har lavet en anmeldelse af her, har krævet tilvænning for mange brugere, der i stedet var tilhængere af Apples knapt-så-flade designstil. 

Siden iOS 7.1 opdateringen, der blev frigivet i marts, også bragte små designtilpasninger med sig, så forventer vi altså ikke, at Apple vil ændre markant på udseendet med iOS 8.

Apple iWatch i to udgaver

Istedet har vi erfaret, at iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed. Både jobopslag, patenter og vedvarende rygter om det såkaldte “iWatch” har vist, at Apple er yderst interesseret i wearables(bærbare gadgets) med fokus på sundhed. 

Nike bag iWatch sammen med Apple?

Vi har også hørt, at Apple vil måske købe Beats Electronics, samt at Beats-salg så godt som bekræftet. Apple har altid haft en forkærlighed for musik, og konkurrencen fra “on-demand streamingtjenester” som Spotify, Wimp og lignende har desværre haft negativ effekt på Apples downloads i iTunes. 

Analytiker: Apple kunne være bag næste generations høretelefoner

Så selvom Apple selv har lanceret deres egen “iTunes Radio” tjeneste, så har rygter også antydet, at  Apple måske er på vej med en Spotify-konkurrent og iTunes app til Android. Apple har ikke tidligere lavet Android apps, og vi tvivler derfor på, at de begynder på det nu. Om der kommer en mere aggressiv konkurrent til Spotify fra Apple, måske som resultat af Beats-opkøbet, kunne istedet være mere aktuelt. 

Mobilsiden har også fortalt, at iOS 8 får måske indbygget Shazam musikgenkendelse. Funktionen, der ved hjælp fra Siri, kan genkende musik fra mikrofonen ville sagten kunne blive en del af den kommende opdatering. Det findes desuden allerede på Microsofts Windows Phones. 

iOS 8 mac apps

Flere apps fra Mac

Når forventninger til årets event skal nedfældes, er det også aktuelt at spørge sig selv: Hvad mangler iOS? Apple har altid haft rygte for at være fantastiske til at forbinde deres produkter. Netop derfor finder vi også hele iWork produktivitetspakken(Pages, Numbers og Keynote) samt iLife(iMovie, iPhoto og Garageband) tilgængelig på iOS enhederne. 

Vi har nemlig også hørt, at iOS 8 får flere apps fra Mac – se hvilke her. Her blev tre apps nævnt, hvor særligt én har fanget Mobilsidens interesse. Det er den såkaldte “Preview”(Billedfremviser) app, som altså er den indbyggede og enormt brugervenlige PDF-læser på Mac. I skrivende stund kan iOS sagtens fremvise en PDF eller billede, men det ville være oplagt med en indbygget og iOS tilpasset “Billedfremviser” direkte i systemet. 

Da Apple introducerede iOS 6 i 2012, blev det er farvel til Google Maps, som ellers havde været indbygget siden iPhone blev præsenteret første gang i 2007. Apple har altid været enormt gode til at lave klienten(app’en) til kort, men kritikken efter lanceringen af deres eget indhold har siden vist, at Apple måske skulle have udsat implementeringen. I den anledning har vi fortalt her på siden om iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres.

Som med det generelle styresystem så forventer vi altså, at det er på indholdsdelen, at Apple “opper” sig, og at udseendet i Kort-app’en forbliver nogenlunde uændret. 

Du har på Mobilsiden.dk også kunne læse, at Apple mobilbetalings-løsning rører igen på sig. Tim Cook har udtalt, at området har interesse for Apple, men altså ikke uddybet det yderligere. Rygter har i den anledning for nyligt peget i retning af, at Apple vil integrere NFC(Near Field Communications) i kommende iPhones og iPads. 

Det er dog tvivlsomt om Apple vælger den vej. Særligt fordi de selv har fundet på andre måder at overføre indhold på som AirDrop, og hånet andre(Samsung) for at være bundet af at skulle “bumpe”(holde mobiler tæt) for at overføre indhold. 

Dog kunne en mobilbetalingsløsning fra Apple være særdeles interessant. Apple har efter sigende den største samling at kreditkort med Apple ID og iTunes, og det ville måske være en oplagt mulighed for at lave en brugervenlig funktion dertil.

OSX mavericks

OSX – hvad forventer vi

Sidste år fik Apple “aflivet katten” og navngiver altså ikke deres software efter firbenenede dyr længere. Istedet blev vi præsenteret for OSX Mavericks, der bød på mange motorrumsjusteringer og et mindre antal nye funktioner til brugerne. 

Heriblandt en flydende og Mac-tilpasset “Kort”-app, der indeholder Apples eget kortdata, samt “mærker”, så dokumenter og lignende hurtigt kan findes på computeren. 

Udseendesmæssigt skete der ikke meget med Mavericks, der blev tilbudt gratis til Apples brugere. Siden den kommende version nu nærmer sig et rundt hjørne(10,10), så forventer vi, at den flade designstil fra Apples iOS-enheder omsider finder vej til computerne med æblelogoet på ryggen. 

Derudover er det også muligt, at Apples virtuelle assistent Siri bliver integreret i OSX, og det kunne sagtens være i år, at det sker.

Blot et par tanker, hvad tænker du?

Som du nok kan se, så er der masser af overvejelser omkring Apples kommende event, og dagens spekulationer er blot et lille udkast omkring rygterne for denne.

Hvis alt går som det plejer, så vil udviklerne få adgang til første BETA-version(test) af iOS på WWDC 2014. Så har de nogle måneder til at klargøre deres apps til systemet, så alt virker efter hensigten i efteråret, når offentligheden får adgang til styresystemet.

Hvilke funktioner og forbedringer håber du på er med, når Apple går på scenen d. 2. juni?