ASUS ROG Phone 5 ser ud til at blive et bæst af en telefon

ASUS' gamertelefon bliver et monster på performance - i hvert fald hvis rygterne taler sandt. Der er også plads til et nye features ASUS ROG Phone 5.

ASUS ROG Phone 5 ser ud til at blive et bæst af en telefon

Asus fortsætter naturligvis succesen med deres smartphone rettet mod gamerer.  For nyligt fik vi afsløret lanceringdatoen og navnet, men der er kraftige rygter, som vi regner med taler sandt. Hvis de gør, er der tale om et powerhouse af en telefon – som man selvfølgelig kan forvente af en ROG Phone fra ASUS. Vi har samlet, alt det vi ved, og alt vi tror, lige her. 

Rygterne stammer fra henholdsvis lækkede, og umiddelbart troværdige, videoer fra det kinesiske site Weibo og fra udviklere, der har spottet certificeringen hos TEENNA.

Læs også: Test: ASUS Zenfone 7 Pro – Batteri og ydelse helt i top

Navn og lanceringsdato

Hvad vi allerede ved, er navnet og lanceringsdatoen. ASUS har selv officielt udmeldt nedtællingen til d. 10 marts, med navnet ROG Phone 5 ved siden af. Nu kan man jo så undre sig over, hvorfor det er taler 5, der er taget i brug. Det er fordi, at man i Kina/Taiwan ser tallet 4 med en vis overtro, der altså skulle bringe ulykke. ASUS tager altså ingen chancer her. 

Prisen er stadig et mysterie. Nogle frygter den er meget høj, mens andre er mere tilbøjelige til at tro, at den følger i Samsungs fodspor og sænker prisen en smule. Vi håber naturligvis på det sidste

Læs også: Så meget er vores 2020 favoritter faldet i pris

Design

Ud fra lækkede billeder ligner den egentlig mere eller mindre sidste års ROG Phone 3. Dog er der især én spændende nyhed på designfronten. På bagsiden ser det ud til, at der sidder en lille skærm. Ud fra en lækket video, kan vi se, at den formentlig skal blive brugt til notifikationer og anden envejskommunikation. Det ser altså ikke ud til, at man vil kunne bruge den til at navigere på. Nogle rygter lyder på, at der vil komme to versioner af ROG Phone 5 – uden eller med en skærm bag på. Skærmen foran rygtes til at være en 6.78 tommer AMOLED skærm. 

 

Rent powerhouse

Det kommer ikke som nogen overraskelse, når rygterne lyder på, at ROG Phone 5 kommer med alt den mest kraftfulde hardware, man kan ønske sig. Den nyeste Snapdragon 888 processor og enten 8GB eller 18GB RAM er hvad, rygterne lyder på. Derudover regner man også med, at den kommer med Android 11 ud af boksen. 

Til at give nok strøm til det hele, bliver ROG Phone 5 udstyret med et 6.000 mAh batteri. Og det lader faktisk til, at det er to batterier på 3.000 mAh hver. Dette skulle være en fordel, når det kommer til opladning, hvor det vil blive hurtigere at give et telefonen et hurtigt skud strøm. Opladningen tyder på at lande på omkring 65W.

Der er ikke meget på rygtemøllen omkring kameraerne. Vores forventninger er dog, at ASUS ikke kommer til at have meget fokus på at gøre kameraerne exceptionelt gode.

Læs også: Nyt om mobiltelefoner

Temaet er ikke slut

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. d. 10/2/2021 fulgte vi artiklen op med et indlæg omkring Google arbejder på bedre databeskyttelse i AndroidKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her.