Danskernes brug af videoopkald er eksploderet

Alt socialt samvær er skruet ned på et minimum og danskerne har fundet en genvej til at holde kontakten i en svær tid: Videoopkald.

Danskernes brug af videoopkald er eksploderet

Mens mange danskere er i karantæne og endnu flere frivilligt holder sig hjemme, stiger forbruget af digitale tjenester til videoopkald. Muligheden for at kunne se hinanden, uden at skulle have tæt kontakt er et perfekt alternativ i disse corona-tider.

Læs også: De bedste enheder til streaming af film og serier

Dataforbruget stiger voldsomt

Coronavirus har fået dataforbruget til at stige voldsomt. Landet rundt har teleselskaberne oplevet en stigning på 30 problemet, hvilket har fået dem til at være ekstra opmærksomme på overbelastninger på netværket, så ingen står uden mobildata. En af årsagerne til det forhøjede dataforbrug er videopkald.

Læs også: Bevar kontakten: 5 gode og gratis apps til videoopkald

Det er særligt videoopkalds-appen FaceTime til iPhones, iPads og computere med Apples MacOS der stikker ud. Her er dataforbruget på blot to uger fordoblet. Det samme gælder dataforbruget på Microsoft-apps, med tjenesterne Skype og den mere arbejdsrelaterede Teams, der begge kan foretage videoopkald.

”Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt. Det vidner om, at almindelige telefonopkald, beskeder og Instagram-opdatering ikke kan dække vores sociale behov i længden. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene,”

siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

Danskerne streamer Netflix på livet løs

Også når det gælder en række andre digitale tjenester ser teleselskaberne lige nu en stigning i dataforbruget. Det gælder blandt andet Netflix, som er steget med knap 20 procent, og børnenes favorit-app TikTok, der er steget med 25 procent. Danskerne får dog også noget arbejde fra hånden. Her har fx Teleselskabet 3 målt en 25 procent stigning i dataforbruget på mail-appen Outlook.

Læs også: Tid til streaming? Her er de bedste serier og film