Forbrugerrådet: Apple skal fjerne 4G-betegnelsen fra The new iPad

Apple skal fjerne 4G LTE-angivelsen fra markedsføringen af The new iPad i Danmark, siger Forbrugerrådet.

Forbrugerrådet: Apple skal fjerne 4G-betegnelsen fra The new iPad

Apple bruger på deres danske webshop betegnelsen 4G LTE, i forbindelse med The new iPad, og sætter 4G-angivelserne ved siden af logoer fra de danske teleselskaber.

Men den nye iPad kan ikke bruge 4G LTE i Danmark, fordi produktet ikke kan anvende de frekvenser, der benyttes på 4G LTE i vores markedsområde.

Nu slår Forbrugerrådet fast, at Apple skal ændre sin markedsføring.

– “Der er tale om vildledende markedsføring, fordi der fortælles noget om varen der gør, at forbrugeren kommer til at foretage et valg, som de måske ikke ellers ville have foretaget,” lyder meldingen fra chefkonsulent i Forbrugerrådet Martin Salamon.

Apple skal fjerne 4G, mener han.

– ”Den forkølede fodnote Apple har på hjemmesiden, er simpelthen ikke nok. De må pille 4G-prædikatet af i Danmark,” slutter Martin Salamon.

Forbrugerrådet er fornyligt gået ind i en anden Apple-sag, der handler om garanti- og reklamationsret.

Både teleanalytiker John Strand, samt Telias direktør Søren Abildgaard har tidligere, også betegnet Apples markedsføring som vildledende.

Forbrugerombudsmanden: Irland skal se på sagen

Hos Forbrugerombudsmanden råder man iPad-køberne, der ikke mener The new iPad, på grund af 4G-manglen, lever op til det Apple lover på sin dansksprogede hjemmeside, til at rette henvendelse til sælgeren af produktet, og bede om et afslag i prisen, eller ophæve købet.

 – “Når der markedsføres på denne måde, og man køber produktet, og finder ud af at man ikke kan bruge 4G i Danmark, er det min umiddelbare opfattelse at produktet er mangelfuldt og man har ret til at at få sine penge tilbage, eller nedslag i prisen. Så er der tale om et mangelfuldt produkt,” siger chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, Tina Morell, til Mobilsiden.dk.

Tina Morell fortæller videre, at man måske vil se på sagen hos Forbrugerombudsmanden. Men lokalt i Danmark, kan der ikke gøres noget.

– “Den kan ikke udelukkes at vi vil tage sagen op, og oversende den til de irske myndigheder, fordi Apple er etableret i irland,” slutter Tina Morell.

Opdatering: Forbrugerombudsmanden beder Apple rette ind og – Telia er røget i iPad 4G-fælden

Læs også:
– Vildledende markedsføring af The new iPad

Mere nyt i sagen

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 23/3/2012 publicerede vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Her får du The new iPad billigst!Klik her for den påfølgende artikel.. Se de seneste nyheder om emnet her.