AMD-grafik i næste Samsung-topmodel giver iPhone 12 baghjul

En benchmarktest indikerer, at Samsungs kommende Exynos-SoC med 'næste-generations mobil-grafikchip' fra AMD yder omkring 60 procent bedre end Apples A12 Bionic i iPhone 12 Pro.

AMD-grafik i næste Samsung-topmodel giver iPhone 12 baghjul

Gaming på mobil er blevet en gigantisk industri. Allerede i 2018 blev mobilgaming pc- og konsolgaming overhaledt indenom af vores smartphones, som på det tidspunkt generede mindst 50 procent af omsætning inden for gaming.

Det er formentlig også en af grundene til, at Samsung for nylig valgte at indgå et strategisk samarbejde med chiproducenten AMD. I mobilverdenen er AMD temmelig ukendt, men til gengæld er AMD er en kæmpe spiller i pc- og konsol-verdenen med sine populære Ryzen-processorer, Radeon-grafikkort og specialudviklede CPU’er og GPU’er til de seneste spillekonsoller.

Da Samsung præsenterede sit nye samarbejde med AMD, kaldte den sydkoreanske mobilproducent AMDs grafikchip for ”næste-generations mobil-GPU”. Og noget tyder på, at der kan være noget om snakken.

Læs også: Vild grafik på vej: Samsungs næste flagskib får AMD-grafikchip

Exynos med AMD-grafik angiveligt 62 % hurtigere end Apple A12 Bionic

Det sydkoreanske website Clien er efter sigende kommet i besiddelse af benchmarkresultater fra appen GFXBench, som tester grafikydeevnen på smartphones og computere.

Resultaterne har det kinesiske medie IT Home sammenlignet med Apple iPhone 12 Pro. Det skulle være grafikchippen i Apples A14 Bionic-chipset, som Samsung og AMD sigter efter at slå. Og noget ser ud til, at det lykkes. Resultaterne ses herunder:

Unavngiven Exynos-chipset under udvikling:

  • Manhattan 3.1 (off screen): 181,8 billeder i sekundet
  • Aztec Ruins Normal Tier (off screen): 138,25 billeder i sekundet
  • Aztec Ruins High Tier (off screen): 58 billeder i sekundet

iPhone 12 Pro med A14 Bionic:

  • Manhattan 3.1 (off screen): 146,4 billeder i sekundet
  • Aztec Ruins Normal Tier (off screen): 79,8 billeder i sekundet
  • Aztec Ruins High Tier (off screen): 30,5 billeder i sekundet

GFXBench-appen kører flere forskellige benchmarks på én gang, og ovenstående resultater er fra tre af disse test. I de tre test opnår Samsungs næste flagskib med AMD-CPU angiveligt henholdsvis 182, 138 og 58 billeder i sekundet. Til sammenligning må A12 Bionic-chippen i iPhone 12 Pro nøjes med henholdsvis 146, 80 og 31 billeder i sekundet. I snit opnår Samsung og AMD angiveligt hele 62 % flere billeder per sekund end iPhone 12 Pro. Viser det sig at være korrekt, vil det være lidt af en præstation.

En grafikchip, som kan levere så mange billeder i sekundet selv ved krævende mobilspil, vil dog give rigtig god mening, da Samsung har udstyret sine flagskibe med 120 Hz-skærme siden sidste års Galaxy S20-modeller. Dermed vil der opleves en utrolig gnidningsfri spiloplevelse i de spil, som understøtter højere opdateringshastigheder end de normale 60 billeder i sekundet.

Læs også: Samsung Galaxy S21: Snapdragon-model igen overlegen

Lanceres måske allerede inden for et halvt år

Det er uvist, hvilken enhed der er brugt til at teste den kommende AMD-grafikchip. Det vides heller ikke, hvad navnet på den formodede Exynos-SoC er. De seneste rygter går dog på, at samarbejdet med AMD allerede vil blive realiseret i det næste Exynos-flagskibschipset. Det skulle angiveligt allerede blive i andet eller tredje kvartal i år, at en smartphone bliver lanceret med den nye SoC.

En Samsung-smartphone, der måske introducerer en grafikchip fra AMD, kan være den næste Galaxy Z Fold/Z Flip. Det er angiveligt slut med Galaxy Note-serien ifølge den velinformerede Samsung-tipster Ice Universe, så det kommer formentlig ikke til at blive i en Note-mobil. Det er selvfølgelig også muligt, at Samsung introducerer en helt ny flagskibsserie eller måske nøjes med en sommer/efterårstilføjelse til S21-serien, hvis den nye grafikchip skal få debut allerede i andet eller tredje kvartal.

Se også: Find de bedste priser og tilbud på Samsung-smartphones

Mere om stoffet

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 18/1/2021 blev sagen bragt videre med en artikel omkring Vild grafik på vej: Samsungs næste flagskib får AMD-grafikchip – Følg den videre histore her. Få også seneste nyt om temaet her.