Electronic Arts køber Glu Mobile for 2,1 milliarder dollars

Den store amerikanske videospils-udgiver Electronic Arts opruster med køb af Glu Mobile, og får dermed både Kardashian- og Cooking Dash-spil i porteføljen.

Electronic Arts køber Glu Mobile for 2,1 milliarder dollars

Det er Electronic Arts plan at købe Glu Mobile, som har hovedsædde i San Francisco. Med opkøbet satser Electronic Arts på at blive førende inden for spil til mobiltelefoner. Måske lyder Glu Mobile ukendt for dig, men de er nemlig ikke hvem som helst. De populære Glu Mobile, har primært fokus på freemium mobilspils-udviklere med titler, hvor de har populære titler som “Kim Kardashian: Hollywood”, “Cooking Dash,” og “Frontline Commando: D-Day”, samt klassikere som Deer Hunter. Prisen bliver angiveligt 2,1 milliarder dollars, hvilket er 36 procent mere end deres markedsværdi til i dag.

Læs også: De mest populære spil i 2021

Udviklere af mobilspil har haft det godt i 2020

I modsætning til mange andre virksomheder så sluttede Glu 2020 med flotte indtægter med en rapporteret omsætning i fjerde kvartal på 141 millioner dollars, hvilket er en stigning på 32 procent år over år. Indkomsten på hele året lød på 20,4 millioner dollars, hvilket var en stigning på 129 procent. Et af resultaterne af pandemien er, at mange flere har brugt penge på spil og frynsegoder.

Andrew Wilson, der er administrerende direktør for Electronic Arts, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen af handlen, at ”…mobil fortsætter med at vokse som den største spilplatform i verden, og med tilføjelsen af Glus spil og talent fordobler vi størrelsen på vores mobilvirksomhed. Med en stor IP-portefølje og et voksende publikum på verdensplan leverer vi flere spændende oplevelser til vores spillere og driver yderligere vækst for Electronic Arts. ”

Handlen forventes afsluttet den 30. juni.

Se også: Nyt om spil til mobil og konsol