Google Stadia: Nyt om spillene

Googles FAQ for deres kommende spil-streamingplatform er blevet opdateret med nye svar. Hvad sker der hvis en spiludvikler trækker sig fra tjenesten?

Google Stadia: Nyt om spillene

På trods af at Google allerede har svaret på en lang række spørgsmål om deres kommende spil-streamingtjeneste, så er alt ikke opklaret endnu. Hvad sker der fx hvis en spiludvikler trækker sig fra platformen? Normalt vil man jo stadig kunne spille de spil man har købt, selvom de er fysiske eller downloadede kopier.

Selvom man på Google Stadig kan købe spill enkeltvis, og derudover betaler et abonnement, så er det noget andet end at sidde med en fysisk kopi eller et spil liggende på harddisken. Heldigvis ser det ud til, at hvis en spiludvikler skulle trække stikket fra Stadia, så vil spillet stadig være tilgængeligt, hvis man har betalt for det. 

Her er hvad der står i Google Stadias FAQ:

“Hvad sker der med et spil, jeg har købt, hvis udgiveren trækker sig fra Stadia i fremtiden? Kan jeg stadig spille spillet?

Ja. Når du har købt spillet, ejer du retten til at spille det. I fremtiden er det muligt, at nogle spil ikke længere er tilgængelige for nye brugere, men de eksisterende spillere vil stadig kunne spille spillet. Uden for uforudsete omstændigheder vil Stadia sigte mod at holde enhver tidligere købt titel tilgængelig.”

Du kan læse hele FAQ’en her.

Google Stadia
Har du mod på det, så kan Google Stadia allerede nu forudbestilles. Foto: Google

Ukendt land for udviklerne

Stadia er ukendt land for spiludviklerne og det er svært at vide, om der er økonomi i tjenesten for dem. Er det overhovedet værd for spiludgivere, at gøre deres spil tilgængelige på Stadia, må tiden vise. 

Der kan være situationer, hvor udgivere beslutter at eksperimentere med Stadia, og senere beslutter at tjenesten ikke noget, der er værd at tilbyde spillene på. I sådanne tilfælde vil ovenstående svar fra Google være en sikkerhed for de personer, der har købt spil fra en sådan udvikler.

Læs også: Google Stadia: Priser, spil og tilgængelighed