Kinesiske myndigheder forbyder nye spil

De kinesiske myndigheder forbyder salget af nye spil for at komme spilafhængighed blandt unge til livs. Vi har set lignende forbud før.

Kinesiske myndigheder forbyder nye spil

Kinesiske børn og unge er så hårdt af spilafhængighed, at myndighederne i landet for nylig satte som krav, at børn og unge kun kan spille tre timer online om ugen. Nu går de skridtet videre og stopper lanceringen af nye spil.

Stopper salget af nye spil i Kina

Det skriver South China Morning Post. De nye restriktioner blev offentliggjort efter et møde mellem myndighederne og Kinas to største spilselskaber, Tencent og NetEase.

De kinesiske myndigheder skal allerede i dag godkende alle nye spil, inden de kan sælges i landet. Det er ikke oplyst, hvor lang tid det nye forbud skal køre. Nuværende spil på markedet må stadig gerne købes.

Se også: Bedste telefoner til gaming

Kan koste Tencent 200 milliarder dollars

De kinesiske myndigheder har tidligere indført forbud mod nye spil. Det skete i 2018, hvor forbuddet kørte over ni måneder.

Selvom for eksempel Tencent stadig vil kunne sælge spil uden for Kina, så vurderes det, at afgørelsen kommer til at koste Tencent 200 milliarder dollars i markedsværdi.

Se også: Nyheder om spilindustrien