Microsoft annoncerer Xbox One X: Se dansk pris og tilgængelighed

Microsoft er klar med en ny Xbox kaldet One X, som ifølge Microsoft er verdens mest kraftfulde konsol. Se pris og tilgængelighed her.

Microsoft annoncerer Xbox One X: Se dansk pris og tilgængelighed

Det, der i mange måneder har gået under navnet ’Project Scorpio’, er ved Electronic Entertainment Expo eller E3-messen blevet en realitet. Mød den nye Xbox One X, som skal konkurrere med Sonys opgraderede PlayStation 4 Pro.

I et design, der minder meget om Microsofts mindre Xbox One S, gemmer der sig lidt af et monster – i hvert fald i konsol-regi. Microsoft hævder nemlig, at der er tale om verdens mest kraftfulde konsol. Og det kunne tyde på, at der er noget om det. Microsoft har nemlig ikke kun indhentet Sonys PlayStation 4 Pro hvad computerkraft angår, men også overhalet den. I Xbox One X er der blandt andet en ottekernet ”custom” X86-processor at finde, som snurrer med en hastighed 2,3 GHz.

Læs også: Xbox One S lander i butikkerne og leveres den 2. august

Det er dog fra grafikchippen, at den egentlige computerkraft kommer fra. Xbox One X er udstyret med en grafikchip af typen AMD Polaris, som overgår Sonys PlayStation 4 Pro i rå regnekraft. Den seneste PlayStation yder 4,2 teraflops, hvor Xbox One X ligger på 6 teraflops. Den nye konsol er, ifølge Microsoft selv, 40 pct. kraftigere end nogen anden konsol.

Også hvad RAM angår, er Xbox One X interessant. Her er mængden skruet op fra 8 GB i Xbox One S til 12 GB – fortsat af DDR5-typen. Her må PlayStation 4 Pro-ejere nøjes med 8 GB DDR5- samt 1 GB DDR3-RAM. Samtidig drøner RAM’ene af sted med en hastighed på 326 GB/s i den nye Xbox, hvilket overgår alle tidligere konsoller.

En anden væsentlig forskel mellem Xbox One X og konkurrenterne samt tidligere Xbox-udgaver er, at Blu-ray-drevet nu understøtter afspilning i 4K UHD-format. Dermed kan du ikke kun afspille film i 4K, men også spille spil i 4K, blandt andet det nye Forza Motorsport 7.

Der er altså masser af nyheder i den nye Xbox, som du kan tage et nærmere kig på på Xbox’ hjemmeside.

Xbox One X

Xbox One X: Pris og tilgængelighed

Med den nye Xbox One X kommer du altså ikke til at gå ned på specifikationer. Prisen er heldigvis ikke ændret det store i forhold til den oprindelige Xbox, da den kom ud i 2013. På Xbox’ hjemmeside er den danske pris allerede tilgængelig, og her er den oplyst til 3999 kroner.

Til sammenligning fik den oprindelige Xbox One en pris på 3899 kroner, hvor Xbox One S kostede 3199 kroner ved salgsstarten. I forhold til den direkte konkurrent, PlayStation 4 Pro, er den nye Xbox One X dog lidt dyrere. Sonys konsol kostede nemlig 3199 ved salgsstart og koster fortsat cirka det samme.

Læs også: Sony lancerer kraftigere PlayStation 4 Pro

Hvis den nye Xbox One X har fanget din interesse, må du dog vente lidt tid endnu for at få fingrene i et eksemplar. Den lander nemlig først i handlen den 7. november, oplyser Microsoft på Xbox-hjemmesiden.