Pas på Twitch og Youtube: Ny Facebook-app livestreamer computerspil

Twitch og Youtube får snart konkurrence fra selveste Facebook, der inden længe afslører en dedikeret app til livestreaming af computerspil.

Pas på Twitch og Youtube: Ny Facebook-app livestreamer computerspil

Livestreaming af computerspil er enormt populært, og netop dette nyder Twitch og Youtube godt af. De har nemlig ikke meget konkurrence, når det gælder netop streaming af computerspil, men det ser ud til at ændre sig meget snart. Nu kommer selveste Facebook på banen.

Gaming-appen vil primært have fokus på spilstreaming-fællesskabet, men vil også friste den knap så hardcore gamer med lidt mere simple spil som “Words with Friends”.

Med en generel voksende interesse for gaming samt et tidspunkt, hvor mange mennesker er fanget i deres hjem på grund af coronavirus, så følte Facebook tidspunktet til afsløringen af oplagt. Det var egentligt først planen at lancere appen til juni, men endte med at blive en topprioritet hos Facebook.

Læs også: En højere pris på PlayStation 5 kan føre til lavere efterspørgsel

Facebooks gaming-app først på Android

Den nye spilstreaming-app fra Facebook skulle angiveligt blive lanceret i dag, hvor den derefter vil blive tilgængelig til Android-mobiler. Den kommer selvfølgelig også til iOS-enheder, når Apple engang får godkendt den.

Facebook har længe investeret i spil og har løbende forsøgt at opbygge et gaming-fælleskab, blandt andet ved at samarbejde med forskellige “content creators” og afholde esports-events. Selvom mere end 2,5 milliarder mennesker benytter Facebook månedligt, så er det stadig på Twitch og Youtube brugerne finder og ser indhold. I december 2019 dominerede Twitch med 61 procent af de timer, hvor brugerne så gaming live, hvor Youtube nuppede 28 procent.

Læs også: Prøv Google Stadia gratis i to måneder

Det skal være let at sende “live”

Med den nye spilstreaming-app vil Facebook blandt andet gøre det lettere end nogensinde at sende live. Angiveligt når appen en såkaldt “Go Live”-knap, som gør det simpelt at starte en streaming-session. Når folk er live, vises streams på deres personlige sider, hvilket gør det lettere for venner og følgere at se dem. Ligesom på YouTube og Twitch tilbyder Facebook monetisering til nogle streamere.

“Folk ser spilstreams, og de er som ‘jeg vil være en streamer’, og med Go Live-knappen er det bogstaveligt talt kun et par klik væk”, siger Vivek Sharma, Facebooks vicepræsident for spil.

Facebook Gaming-appen forventes at blive præsenteret senere i dag.

Læs også: Nyheder om gaming og spillekonsoller

Sagen fortsætter

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 16/3/2020 havde vi dette at sige med sagen; Samsung Galaxy S20: Fordele og ulemper ved 120 Hz – Nyheden kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..