Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Et stort læk afsløret, at PlayStation 5 bliver afsløret allerede i februar måned og den vil kunne forudbestilles samme dag. Her får du prisen på PlayStation 5.

Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Vi er nok mange der venter på længsel på Sonys afsløring af næste PlayStation-generation, der skal tages kampen op med Microsofts kommende Xbox Series X. Sony har i lang tid vedligeholdt hypen omkring produktet med drypvise informationer, men nu fortæller en anonym kilde om både lanceringsdato, salgsstart og prisen.

Læs også: Her er PlayStation 5: de første billeder af konsollen

Sonys PlayStation 5 vil angiveligt blive afsløret onsdag den 5. februar, hvilket stemmer overens med tidligere rygter. Vi har endnu ikke set PlayStation 5-konsollen endnu, men kun en udviklerversion, et såkaldt dev-kit, der intet har at gøre det med det endelig design.

Læs også: Disse spil kommer til PlayStation 5

PlayStation 5 lancering den 5. februar

Ifølge den anonyme bruger på 4CHAN, så vil PlayStation 5 blive afsløret onsdag den 5. februar ved et event i New York. Her vil vi for første gang se konsollens design, pris og en række af nye eksklusive spil til Sonys spillekonsol, der igen skal sætte standarden i flere år frem.

Vi ved allerede at PlayStation 5 kommer med SSD-harddisk, en ny DualShock 5 controller med revolutionerende feedback, en kraftig CPU og GPU med Ray Tracing, 4K-opløsning i 120 Hz, bedre strømstyring og bagudkompatibilitet med PS4-spil.

Læs også: Hvad vi ved om Sonys PlayStation 5-superkonsol

Playstation 5 dualshock 5
Dette skulle være den nye DualShock 5 til PlayStation 5.

Prisen på PlayStation 5 er lavere end forventet

Det store læk afslørede også en pris på PlayStation 5, der er meget lavere end først antaget. Man har i lang tid forventet en pris på omkring 6.000 kroner, men den skulle altså lande på 499 dollars, direkte omregnet 3.350 kroner. En Pro-version skulle først blive tilgængelig til næste år, og der forventes kun én udgave til afsløringen den 5. februar.

Forudbestillingen af Sony PlayStation 5 starter, ifølge afsløringen, umiddelbart efter eventet i New York. Rygterne siger, at PS5 rent specifikationsmæssigt vil være på højde med Microsofts dyreste udgave af Series X-konsollen.

Læs også: PlayStation 5 og næste Xbox kan blive de sidste konsoller

Remote Play og bagudkompabilitet til PS5

I følge lækket vil Remote Play på PlayStation 5 være understøttet på smartphone, tablet, laptop og desktop PC, og der inkluderes tre måneders PS Now ved købet.

Sony har tidligere bekræftet bagudkompabilitet, og PS5 skulle derfor kunne håndtere spil til PS4 samt huske hvor langt du er nået i spillene, så man ikke skal starte forfra på den nye konsol.

Læs også: Test af 3 gode PlayStation 4-controllere