Sony afslører flere detaljer om PlayStation VR2-headset

Sony er endelig klar med flere detaljer om PlayStation VR2-headsettet. Læs om nogle af de nye funktioner og specifikationer i PS VR2.

Sony afslører flere detaljer om PlayStation VR2-headset

Sony afslører nu endelig flere detaljer om det kommende PlayStation VR2-headset, blandt andet det helt basale som hvordan man som spiller skaber sit spilleområde, samt om muligheder for streaming og at spille ikke-VR-spil.

Se også: PlayStation VR2 kommer med over 20 ”store” spil

Funktioner i PlayStation VR2

See-Through View

For det første kommer der en See-Through View, så man kan se sine omgivelser, uden at skulle tage headsettet af. Det sker ved at trykke på funktionsknappen på headsettet eller bruge et kort i kontrolcenter. Det skal gøre det lettere at orientere sig i det fysiske rum og for eksempel kunne finde håndkontrollerne.

See-Through View bruges også til at skabe spilleområdet. Headsettet aflæser rummet, og man kan tegne en ramme med håndkontrollen. Systemet advarer, hvis man kommer for tæt på rammen.

Broadcast Yourself While Playing

Hvis man har et PS5 HD Camera og en green screen, kan man lægge sig selv oven på en live view, mens man spiller og dermed skabe et meget enkelt setup for streaming.

Endelig byder Sony også på et par tekniske detaljer om, hvordan VR og ikke-VR-materiale bliver gengivet på PlayStation VR2.

Playstation VR2
Playstation VR2

I VR Mode gengives materialet i 4.000 x 2.040 pixel (2.000 x 2.040 per øje) i et HDR-videoformat i 90 eller 120Hz. Til sammenligning har det originale PSVR kun 960×1.080 pixel per øje.

Ikke-VR-materiale, almindelige spil eller film, bliver gengivet på en store virtuel skærm. Videomateriale bliver sendt med 1.920×1.080 pixel i 24, 60 eller 120Hz.

Hvornår kommer PlayStation VR2?

Sony er stadig ikke klar til at give os en lanceringsdato for PS VR2, men de afsluttede denne indlægget med: “vi vil snart dele mere information, inklusiv lanceringsdato og info om yderligere spil på vej til platformen”.

Se også: Test af gadgets