Sony patent på en PS-controller til mobile enheder

Sony har søgt patent på en DualSchock-controller specielt tilpasset telefoner - så kan man få rigtig PlayStation-følelse på mobilen.

Sony patent på en PS-controller til mobile enheder

Der er mange spilkontroller til mobile enheder på markedet, men visse af dem kræver, at du spænder din telefon fast, for at man kan spille med den. Men det lader til, at Sony har ansøgt om patent på en mobilkontrol, der minder om DualShock i designet, men med den forskel, at den er til mobile enheder.

DualShock controller til mobiltelefoner

Patentansøgningen beskriver et kontrolsystem, hvor brugeren kan sætte sin mobil fast inde i kontrollen, så man kan holde den og spille med håndkontrollen samtidigt.

Selve konceptet er ikke helt nyt. Andre selskaber som Razer har allerede lignende håndkontroller i sit sortiment, men denne version tiltaler formentlig dem, der allerede synes om Sonys DualShock-serie.

Se også: Bedste smartphone til gaming

Gamere kan føle sig mere hjemme

Der er dog ikke nødvendigvis tale om et forsøg fra Sonys side på at sælge gamingtilbehør til deres mobiler. I stedet er der nærmere tale om en håndkontrol, der kan bruges sammen med Sonys Remote Play-funktion, hvor man kan streame PlayStation-spil fra sin PlayStation-konsol til sin smartphone.

Ved at bruge et design, der minder om DualShock, kan gamerne føle sig mere hjemme i stedet for at skulle bruge tredjepartsløsninger. Med det sagt er der kun tale om en patentansøgning, så der er ingen garanti for, at Sony lancerer sådan en håndkontrol. Det kan med andre ord være en god idé at slå koldt vand i blodet og se tiden an.

Se også: Nyheder om gaming