Guide: De 15 bedste tablet- og mobilspil til sommerferien

Sommerferien er snart over os og dermed også tiden til en velfortjent pause. Her er et overblik over 15 af de bedste gratis og betalte spil til Android, iPhone og iPad.

Guide: De 15 bedste tablet- og mobilspil til sommerferien

Langt de fleste af os har prøvet at spille et spil på mobiltelefonen. Det er fantastisk tidsfordriv, som desværre også hurtigt blive uoverskueligt. Der er i de to store appbutikker, Google Play Butik og Apples App Store, utroligt mange spil og tilhørende mange kategorier – og du har sikkert ikke hele dagen til at kigge efter de bedste. Hvilke mobilspil er gode og hvilke er knap så gode? Her giver vi et overblik over de bedste mobilspil til tablets og mobiler.

Om man er til strategi eller hardcore first person shooters, så er der noget til både iPhones og Android-telefoner. Der findes gratis spil og der findes betalte spil. De gratis spil er ofte med reklamer eller kommer med de såkaldte mikrotransaktioner, men generelt er kvaliteten af mobilspil blevet utroligt høj og de er mere underholdende end nogensinde før. I dag er mobiltelefoner udstyret med så kraftigere processorer, at grafikken i spillene nærmer sig spillekonsollerne. I guiden her kigger vi på de bedste mobilspil i flere kategorier: FPS, running games, racerspil, strategi, eventyr og dem der går os ud på en frisk gåtur.

Læs også: Disse spil er med når Apple Arcade går i luften

Call of Duty Mobile
Er man til first person shooters, så kommer man ikke uden om Call of Duty Mobile. Det er klassisk Call of Duty og dermed utroligt underholdende. Samtidig viser det ganske vel, hvor god grafik mobiltelefonerne i dag kan præstere. Vi vores test fik Call of Duty Mobile 5 ud af 6 stjerner. Spillet kan hentes til både iPhone og Android og det er gratis, men med mikrotransaktioner.

PUBG Mobile

Battle Royale på mobilen, når det er allerbedst. PlayerUnknown’s Battlegrounds til mobilen er et utroligt vanedannende online FPS-spil. Her bliver 100 personer kastet ud i en kæmpe arena, hvor målet er at stå tilbage som vinderen. I klassisk Battle Royale stil skaffer man våben, ammunition og beskyttelse og gør sit bedste for at overleve. Spillet er gratis til iPhone og Android.

Fortnite

Spillet der ikke behøver den store introduktion. Et af de mest populære spil til de fleste typer spilplatforme. Fortnite kan selvfølgelig også spilles på mobilen, hvor der bydes på flott grafik og nervepirrende gameplay. Det er Battle Royale og dit mål er at eliminere de 99 fjender og det er proppet med med våben, granater, beskyttelse, tøj, danse og meget mere. Spillet er gratis til iPhone og Android.

Into the Dead 2

Der findes masser af de såkaldte running games, men få gør det så godt, og så skræmmende, som Into the Dead. Her skal man gennem horder af zomber i jagten på at finde sin familie. Her er masser af våben og gadgets at finde samt en god historie. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Temple Run 2

Har du ikke prøvet det første Temple Run, så er du gået glip af en masse underholdning. Heldigvis er Temple Run tilbage med endnu bedre grafik og flere prøvelser i Temple Run 2. Undgå klipper og miner, mens du glider ned ad reb og løber væk fra et frygteligt monster. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Real Racing 3

Nu skal der ræses! Er man til racerspil og ikke til arcade-slagsen, så er Real Racing 3 det rigtig valg. Det kræver lidt mere øvelse, men er fantastisk når man først mestrer det. Her er der 250forskellige biler, masser af baner og virkelig god grafik. Nok den bedste bil-simulator til mobilen. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Asphalt 9: Legends

Endnu et bilspil til mobilen, men en lidt ande type. Her er der absolut ingen simulation, men fart og underholdning. Sæt dig ind i nogle af de hurtigste biler fra Ferrari, Porsche og Lamborghini. Kast dem gennem luftet i en 360 og tænd for boosten. Grafik og gameplay der nærmer sig spillekonsollen. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Mario Kart Tour

Nok det sjoveste bilspil til mobilen. Tag med Mario og hans venner ud på racerbanen, hvor du kan konkurrere mod venner og resten af verden i dette underholdende spil. Man kan spille 7 spillere mod hinanden, og der er masser af muligheder for at ødelægge de andre tur rundt på banerne. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Hearthstone

Et kortspil til mobilen, som får tiden til at flyve af sted. Spil singleplayer eller kæmp og sejren i multiplayer. Her er masser af kort og kombinationer,  hvor det handler om at bruge den fornuftigt. Byg dine egne sæt op og tag dem med i arenaen. Utroligt simpelt og alligevel svært at mestre. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Alto’s Odyssey

Bliv fanget i Altos verden, hvor du skal sandboarde dig gennem en endeløs rejse og opdage masser af hemmeligheder. Her er masser af udfordringer, som i et mix af et drømmende soundtrack, flot grafik og god gameplay underholder i timevis. Spillet er gratis til Android og med mikrotransaktioner, mens det til iPhone koster 4,99 dollars.

Minecraft

Udforsk uendelige verdener, saml ressourcer og byg hvad du har lyst til. Her kan du lave dine egne våben og rustninger, så du kan forsvare dig mod de farlige fjender. Spil Minecraft alene eller sammen med venner. Hvis der er et spil man kan bruge uendeligt lang tid på, så er det Minecraft. Spillet koster cirka 50 kroner til Android og iPhone.

Plants vs. Zombies 2

Strategi på mobilen når det er allerbedste. Spil som planterne, der bliver invaderet af zombier. Det lyder måske en anelse underligt, men det er utroligt underholdende. Her findes forskellige planter med hver deres styrker. Du har begrænsede ressoucer og dit mål er at overleve zombie-angrebet. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Monument Valley 2

Et fantastisk puslespil, hvor man bliver ført gennem labyrinter af optiske illusioner. Her skal man bruge hovedet, når der bliver manipuleret med spillets flotte verden. Et lydmæssigt og visuelt imponerende spil. Spillet koster cirka 40 kroner til Android og iPhone.

Pokémon GO

Pokemon Go er hentet over 1 millard gange og det er ikke uden grund. Spillet tager dig udenfor, hvor de kan finde Pokemons og træne dem. Pokemons kan spilles af alle aldre og er et godt tip til at lokke børnene ud på de længere ture. Utroligt underholdende og vanedannende spil. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

GeoCaching

GeoCaching har en snert af Pokemon GO i sig. Spillet bruger mobilens GPS, hvor man finder skatte i naturen. Opskriften er simpel, men godt udtænkt: en person gemmer en cache (skat) et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på geocaching.com. Find cachen, skriv i logbogen, tage nogle af tingene og læg nye i. En fantastisk app for hele familien til at komme ud i naturen og virkelig få en på opleveren. Spillet er gratis til iPhone og Android og med mikrotransaktioner.

Det var vores bud på de 15 bedste mobilspil til Android og iPhone. Der findes masser af andre gode spil derude og vil du gerne anbefale et eller flere, så skriv gerne en kommentar herunder.

Læs også: 6 gode mobilspil, som du skal spille nu

Mere om sagen

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 11/6/2020 gik vi videre med nyheden om Android 11 beta lanceret – her er de store nyheder – Du kan læse det videre forløb her. De sidste nyheder om emnet finder du her.