Netgear udvider sit sortiment af WiFi 6-routere

Netgear Nighthawk RAXE300 og Orbi Pro SXK50 er nye routere til private og erhverv - se, hvordan de udmærker sig på hastigheder og dækning.

Netgear udvider sit sortiment af WiFi 6-routere

Januar er stadig purung, men det hindrer ikke Netgear i at allerede have to nyheder på sin lange liste over trådløse routere til både gamere og professionelle. I år bliver det store samtaleemne nok den nye Nighthawk RAXE300, der ligger lige under flagskibet RAXE500 blandt de bedste af selskabets udbud.

Router med bred dækning

RAXE300 giver en kombineret tophastighed for WiFi på 7,8 Gbit/s plus fordelen af at kunne udnytte 6GHz-båndet for at få hurtigere forbindelse.

Netgear lover, at routeren skal give omkring 230 m2 dækning samt tilstrækkeligt med gigabit ethernetporte for at også kunne koble resten af det smarte hjem op også.

netgear RAXE300

Samtidig har Netgear også taget muligheden for at påminde verden om Orbi 5G WiFi 6 Mesh NBK752, der kom på markedet i slutningen af 2021. Det er selskabets første 5G tri-band meshsystem, der kan bruge den indbyggede 5G modem til always-on mobilt bredbånd eller som backup, hvis en kabelforbindelse går ned.

Som mange af Netgears tri-band produkter bør backhaul-netværket mellem routeren og dens satellit(ter) sikre en stærkere og mere pålidelig forbindelse.

Se også: Få bedre internet i hjemmet

Router til mindre virksomheder

Med på listen er også Orbi Pro, SXK50, der er selskabets nye mellemklasseenhed til mindre virksomheder og personer, der arbejder hjemmefra.

Den ligger ikke helt i toppen med SK80, men kan klare 75 enheder samtidig, mod flagskibsmodellens 100 enheder.

Orbi Pro SXK50

Den har også en lidt langsommere WiFi 6-hastighed, men den er højst sandsynligt det rigtige valg for virksomheder, der vil have en hurtigere og mere pålidelig opkobling.

Se også: Billig bredbånd

Game Booster med mindre forsinkelse

Den sidste nyhed fra Netgears side i denne omgang er Game Booster, der er en ekstra betalingstjeneste til Orbi-brugere, så de kan få samme funktioner til formindskelse af forsinkelser, som man får med Nighthawk routerne.

Det inkluderer muligheden for at tracke pinger og vælge den hurtigste server til specifikke onlinespil samt indbygget tracking og blokering af reklamer.

Desværre koster den slags funktioner 50 dollars om året efter den gratis prøveperiode på 30 dage, og det kun hvis du allerede har en Orbi 750, 850 eller 960.

Se også: Priser på mobilt bredbånd

Pris og tilgængelighed

Netgear Nighthawk RAXE300 kommer på markedet i første kvartal af 2022 og kommer til at koste 400 dollars.

Orbi 5G er allerede på hylderne til en pris på cirka 9.500 kroner. Orbi Pro SXK50 skal lanceres i USA i løbet af januar 2022, og kan forhåndsbestilles til en pris på 450 dollars. Der er endnu ikke kommet danske priser på hverken RAXE300 eller Orbi Pro SXK50.

Se også: Nyheder om internet