Nu er Telenor klar med både WiFi-opkald og VoLTE

Som det første teleselskab i Danmark får kunder hos Telenor med nyere iPhones og Samsung-smartphones krystalklar opkaldskvalitet med WiFi-opkald og VoLTE.

Nu er Telenor klar med både WiFi-opkald og VoLTE

Hvis du er kunde hos Telenor og har enten en nyere iPhone eller Samsung-smartphone, er det nu slut med skrattende eller afbrudte opkald på grund af eksempelvis huller i mobildækningen.

I dag lancerer Telenor nemlig understøttelse for to nyere teknologier, der gør telefonopkald markant bedre end hvad du hidtil har været vant til. Den første teknologi er WiFi-opkald, der, som navnet indikerer, lader dig foretage telefonopkald over din WiFi-forbindelse i stedet for mobilnetværket, hvis WiFi-signalet er bedre. Sidder du eksempelvis i en kælder med dårligt mobilsignal, sikrer WiFi-opkald, at du ikke misser nogle opkald – og vigtigst af alt at kvaliteten er markant bedre. Og det er naturligvis uden ekstra omkostninger.

Læs også: Telenor først med kvik og klar tale over 4G-netværket 

Det samme gælder for VoLTE (Voice over LTE), som gør det muligt at foretage telefonopkald over 4G-netværket. Ligesom WiFi giver det markant bedre opkaldskvalitet, men reducerer også opkaldstiden fra 6-10 sekunder til 1-2 sekunder.

”Vi er rigtig glade for nu at kunne tilbyde WiFi-opkald til vores kunder. Det er jo en kæmpe fordel for de af vores kunder, der har problemer med den mobile indendørsdækning. Altså dem, der måske ikke har mobil forbindelse alle steder i huset eller dem, der bor langt fra en mobilmast. I stedet for at mobilsignalet mister styrke i kampen for at trænge gennem termoruder eller betonmure, så udnytter vi med WiFi-opkald det gode signal, der allerede er indenfor hjemmets fire vægge,” siger Telenors netværksdirektør Peter Ditlev Nødbak.

Med WiFi-opkald og VoLTE er der tale om to helt uafhængige teknologier, men ved at lancere dem samtidig, sikrer Telenor, at højkvalitets WiFi-opkald helt automatisk overgår til 4G-netværket, hvis man forlader WiFi-netværket.

Telenor startede med at teste VoLTE tilbage i november 2015, mens de første test af WiFi-opkald fandt sted i juni måned i år.

Disse telefoner understøtter WiFi-opkald og VoLTE

For at kunne nyde godt af den højere kvalitet, bedre dækning og hurtigere opkaldstid kræver det dog, at begge Telenor-kunder i et opkald benytter enten WiFi-opkald eller VoLTE, men det er langt fra muligt på alle telefoner. På nuværende tidspunkt er det kun muligt på Telenors netværk med en række iPhones og Samsung-smartphones. Listen lyder som følger:

iPhones:

 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus

Samsung-smartphones:

 • Samsung Galaxy S5
 • Samsung Galaxy S6
 • Samsung Galaxy S6 edge
 • Samsung Galaxy S7
 • Samsung Galaxy S7 edge

Flere smartphones vil løbende blive føjet til listen i takt med at teknoloien udvikler sig, tilføjer Telenor.

Sådan aktiverer du WiFi-opkald og VoLTE

Den anden ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil have telefonopkald i høj kvalitet via WiFi eller 4G, er at du selv skal aktivere funktionaliteten i din telefons indstillinger.

For at aktivere VoLTE på iPhones skal du vælge Indstillinger » Mobil » Indstillinger til data » Tale og data, mens du skal vælge Indstillinger » Telefon » Wi-Fi-opkald for at aktivere WiFi-opkald.

På Samsung-smartphones er VoLTE allerede aktiveret, mens du finder indstillingerne for WiFi-opkald ved at gå ind i Indstillinger » WiFi- opkald. Her vælger du indstillingen ”WiFi er foretrukket” for at aktivere WiFi-opkald, men Telenor anbefaler dog, at du lader den være ved ”Mobilt netværk foretrækkes”.