Parken har Europas stærkeste og hurtigste stadion-netværk

3 og GlobalConnect har samarbejdet om at give Parken i København Europas stærkeste mobilnet på et stadion - nu kan man bestille mad udefra med Wolt.

Parken har Europas stærkeste og hurtigste stadion-netværk

Tilbage i november 2021 annoncerede Parken Sport & Entertainment og 3 et nyt langsigtet samarbejde, der skulle sikre nye digitale oplevelser på internationalt niveau.

Det mål skulle være nået nu, hvor en ny lynhurtig internetforbindelse betyder, at besøgende fremover får nye digitale muligheder, når de er til landskamp, FCK-kamp eller koncert i Parken.

Se også: Bedste mobilnetværk

Samvær og fællesskab er foregår også digitalt

Jacob Lauesen, direktør i Parken Sport & Entertainment, forklarer, at samvær og fællesskab ikke længere kun er fysisk, men at det nu og i fremtiden også er helt afgørende at kunne dele oplevelser med hinanden digitalt i realtid.

”Som Danmarks nationalstadion danner Parken ramme om mange store oplevelser, som de besøgende skal kunne dele med hinanden og med andre på samme tid. Netværket spiller en helt afgørende rolle for de oplevelser”, understreger han.

3 har i tæt samarbejde med GlobalConnect arbejdet med at bygge det nye netværk siden efteråret sidste år, så alle besøgende vil fremover kunne opleve lynhurtigt internet, uanset hvor de befinder sig på stadion. Også når stadion er helt fyldt, og alle lægger et billede på sociale medier på samme tid, vil forbindelsen være stabil og lynhurtig, lover 3.

Se også: Bedste bærbare 5G routere

Europa kigger mod København og Parken

En af de helt store udfordringer, når det gælder mobilnet på et stadion, er at kunne håndtere titusindvis af opkoblede enheder på samme tid på en stabil og sikker måde.

Martin Lippert, CEO GlobalConnect Group, forklarer, de har skræddersyet en skalérbar end-to-end løsning, som møder Parkens behov for kapacitet meget langt ud i fremtiden.

Morten Christiansen, CEO i 3, supplerer og siger, at netværket er så stærkt og hurtigt, at andre fodboldstadions rundt om i Europa er begyndt at se mod København for at hente inspiration.

Se også: Priser på mobilt bredbånd

Få leveret mad fra Wolt i Parken

Netværket åbner døren til nye kommercielle muligheder i den digitale kunderejse for Parken, forklarer Martin Lippert.

Som et eksempel på, hvad man kan bruge netværket til, nævnes det, at det er blevet muligt for Parken at indgå et samarbejde med budfirmaet Wolt, hvor besøgende på stadion kan få leveret mad udefra under fodboldkampe.