TDC Groups 5G-netværk sætter europarekord: 70 Gbit/s opnået

Testen af TDC Groups 5G-netværk fortsætter sammen med leverandøren Huawei. Nu sætter de europæisk rekord med hastigheder på hele 70 Gbit/s.

TDC Groups 5G-netværk sætter europarekord: 70 Gbit/s opnået

TDC Group, hvis netværk bruges af blandt andet YouSee, Fullrate og Telmore, tester ihærdigt det kommende 5G-mobilnet, som for alvor viser, hvor hurtige hastigheder det rækker til.

De mange test foregår med Huawei, som leverer al netværksteknologi, og senest har de to sprængt grænserne for, hvad der kan opnås af hastigheder på mobilnettet.

Læs også: Ny test: TDC Group har stadig Danmarks bedste mobilnet

I en pressemeddelelse oplyser TDC Group nemlig, at man har opnået en abnorm høj 5G-hastighed på intet mindre end 70 Gbit/s – det er 70.000 Mbit/s eller hvad der 1.000 gange hurtigere end den gennemsnitlige hastighed på TDC Groups mobilnet på 70 Mbit/s. Med en sådan hastighed skal du blot vente ét sekund, og så har du downloadet 2-3 DVD-film.

TDC Group
Her ses testen, hvor TDC Group opnår hastigheden på hele 70,46 Gbit/s. Foto: TDC Group

Det er ellers ikke mere end to måneder siden, at TDC Group kunne offentliggøre, at der var opnået datahastigheder på hele 1 Gbit/s med en speciel testmobil – og nu lyder tophastigheden altså på svimlende 70 Gbit/s. Det er dermed den hurtigst målte hastighed på et 5G-mobilnet i hele Europa, oplyser TDC Group.

»Der er ingen tvivl om, at 5G er next step. I TDC Group fortæller vi gerne om, at vi har Danmarks bedste netværk, men det forpligter også. Kunderne forventer meget af os, og vi er nødt til at være på forkant med udviklingen for også at have det bedste netværk i fremtiden,« lyder det fra Louise Knauer, koncerndirektør i TDC Group.

TDC Groups netværk er allerede hædret i adskillige test som værende Danmarks bedste mobilnetværk, hvor 99 % af landet er dækket af 4G-netværk. Det er en position, som TDC Group ønsker at fastholde – noget der kræver en ihærdig insats.

Læs også: TDC Group: Sådan får du den bedste mobildækning

Fremtidens 5G-netværk skal drive alt fra selvkørende biler til den kommende bølge af såkaldte Internet of Things-enheder (også kendt som Tingenes Internet) – altså alle tænkelige internetopkoblede enheder, som kommunikerer med hinanden.

Som det ser ud lige nu, er der ikke behov for den enorme kapacitet, som 5G-netværket giver, men det bliver der før eller siden – TDC ved bare ikke hvornår, og der er derfor heller ingen dato for, hvornår 5G-netværket vil blive taget i brug. Indtil da testes der forsat intensivt – blandt andet på Københavns Hovedbanegård og i løbet af i år også omkring Tivoli og andre centrale steder i Københavns indre by.