Telenor åbner for 4G netværket i dag

Teleselskabet Telenor åbner i dag for deres 4G-netværk, som fra starten af dækker 75 procent af danskerne.

Telenor åbner for 4G netværket i dag

Telenors kunder får i dag adgang til 4G netværket, da teleselskabet åbner for det længe ventede 4G netværk i dag.

Men det er ikke alt for samtidig med lancerer Telenor også nye abonnementer, som kan give kontante fordele til eksisterende kunder i form af større tilskud til eksempelvis en 4G smartphone.

Telenors store netværksforbedringer er ved, at blive en realitet for kunderne. Første skridt tages i dag med åbningen af 4G-netværket, som fra dag ét dækker 75 procent af danskerne.

Åbningen af 4G netværket betyder også, at der bliver mere plads på Telenors 3G-net, da de kunder, som har telefoner, tablets og andet der understøtter 4G-netværket ikke længere vil optage plads. Så kunder vil også opleve 3G-datahastighedere vil stige flere steder.

telenor dækning
Telenor dækningskort (Kilde: Telenor)

Netværkssamarbejdet med Telia

Men senere i år vil Telenor og Telia også slå deres 3G-netværk sammen, hvilket for kunderne vil betyde mange flere master og bedre dækning over størstedelen af landet.

 – Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammen

 – ”I 2013 bliver et historisk år, hvor Telenors mobilnetværk rykker fra Superligaen til Champions League. Der er tale om betydelige kvalitetsforbedringer, som kunderne vil kunne mærke, både når de taler i telefon og går på nettet,” siger Telenors administrerende direktør Marek Slacik.

Sammenlægningen af 3G-netværket vil ske område for område på tværs af Danmark og vil altså give både kunder i Telia og Telenor bedre dækning.

Når hele 3G-sammenlægningen er færdig, så vil Telenor have 3.900 3G-master i Danmark mod 2.400 master i dag. Det vil dække 99 procent af befolkningen og blive Danmarks største 3G-netværk.

NU

Telenor har for første gang valgt at brande deres netværk og kalder det ”NU”. Hvilket der også i reklamerne har været nedtælling til den seneste tid.

 – ”I 2013 tager vi et kæmpe spring i netværkskvalitet, og alene af den grund fortjener vores netværk et navn, som skiller det ud fra konkurrenterne,” siger Marek Slacik. ”Netværksoplevelsen handler netop om nuet: Vi ønsker alle at kunne kommunikere, finde information og komme i kontakt – ikke om lidt, men nu. Som netværksoperatør forpligter Telenor sig til at kæmpe for et bedre nu for vores kunder,” slutter han.

Du kan læse mere om Telenor NU her.

Det sidste nye i sagen

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 19/3/2013 fulgte redaktionen op med artiklen om Så meget ved Big Brother om dig – Artiklen kan læses her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.