Bluetooth klar til tingenes internet

En ny version af Bluetooth er klar til at drive tingenes internet med lavt energiforbrug og mere sikkerhed

Bluetooth klar til tingenes internet

Bluetooth 4.2 er så småt klar til at indtage tingenes internet med flere forbedringer, der gør det mere realistisk at forbinde alle ens hverdagsting med internettet.

Læs også: Ti gange større end internettet [BAGGRUND]

En af de store forbedringer ved Bluetooth 4.2 er, at det bruger endnu mindre energi end de tidligere versioner. Det er en fordel, der vil kunne mærkes af mange mennesker med mange forskellige enheder – eksempelvis trådløse højtalere eller hovedtelefoner til smartphones.

I forbindelse med tingenes internet, så er det værd at nævne, at ting med Bluetooth 4.2 kan forbinde direkte til internettet. Dermed behøves ikke en enhed imellem internettet og eksempelvis den forbundne pære, så man lettere vil kunne interagere og overvåge sit hjem på farten.

Læs også: Følg julemanden med Google

Sikkerheden har også fået et løft, så man eksempelvis ikke kan spores, når man bruger Apples iBeacons, med mindre man udtrykkeligt giver sin tilladelse til det. Samtidig med den større sikkerhed, så er der også højere hastigheder og mere kapacitet i den nye version.

Læs mere om den nye version af Bluetooth her

Det er dog ikke alle, der vil kunne få glæde af version 4.2 med det samme – Bluetooth 4.2 kræver nemlig ikke kun en opdatering af softwaren, men også en hardware-opgradering.