Google Home: Hjemmets personlige assistent

Der blev plads til mere end nye mobiler og VR-headset til Googles store event, og én af de spændende andre ting er Googles nye hjemmeassistent, Google Home.

Google Home: Hjemmets personlige assistent

Til gårsdagens store Google-event fik vi en lang række nyheder fra den amerikanske søgegigant, og bl.a. så to nye telefoner og et nyt Chromecast dagens lys.

Men også den allerede proklamerede hjemme-assistent Google Home fik løftet lidt mere af sit slør, så her følger 5 ting, som Google i går fortalte om deres smarte assistent til hjemmefronten.

Se også: Google-topmodellerne Pixel og Pixel XL er nu officielle

1. Sig “Ok Google”

Google lagde til eventet et enormt stort fokus på deres nye assistent, Google Assistant, som bliver en integreret del af både de nye Pixel-telefoner samt denne nye hjemme-skulptur Google Home.

Med denne nye stemmestyring er alt der kræves for at komme i gang ordene “Ok Google”, så er Google klar til at spytte informationer i hovedet på dig.

Læs også: Googles nye Chromecast Ultra er klar til 4K og HDR

2. God til at larme – God til at lytte

Udover at fungere som din egen personlige assistent, er Google Home faktisk også en højtaler i sig selv og skulle efter sigende kunne levere krystalklar Hi-Fi lyd med en kraftig bas.

I afspilningen af musik kunne man måske frygte at Google Home ikke vil kunne høre dig, hvis du skal stoppe den igen eller få den til at udføre andre kommandoer, men her har Google udviklet mikrofonerne således, at de både kan høre dig langt væk fra og selv hvis der er meget støj omkring.

Tjek denne: Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde

3. Har styr på dig og din dag

Med et simpelt “godmorgen” sætter du gang i Google Home og den giver dig en lille briefing om hele din dag, både hvad angår din kalender, vejrudsigten for dagen, trafikken på vej til arbejde og meget mere.

Derudover kan den hjælpe dig med at få styr på alle hverdagens problemer, og du kan nemt tilføje ting til din shoppingliste, få svar på matematiske spørgsmål hvis lektierne driller eller helt simpelt at slå plat eller krone, hvis der en sag der skal afgøres i familien.

Læs også: Google Pixel og Pixel XL: Pris og tilgængelighed

4. Google Home dækker hele hjemmet

I takt med at flere og flere af vores ting i hjemmet bliver mere intelligente er det naturligvis også et område, som Google Home har styr på. Med Home kan du i forbindelse med dine i forvejen Smarte-pærer, termostater, låse osv. kontrollere meget af dit hjem med stemmen.

En særlig smart evne er Google Homes samarbejde med Googles Chromecast, hvor du således kan smide alt tænkeligt indhold over på TV’et bare ved brug af din stemme. Således kan du diktere “Vis Justin Timberlakes nye musikvideo” og snart efter afspilles indholdet på din fladskærm.

Læs også: Se Googles Pixel-familie målt op mod konkurrenterne

Google Home
Foto: Google.com

5. Pris og tilgængelighed

Her er historien endnu engang den samme, og de store lande kommer i første række. Der er endnu ikke meldt noget officielt ud om, hvornår vi kan forvente at få Google Home i de danske hjem, men for amerikanerne skulle den kunne fås omkring november måned.

Prisen lander på 129$ og vi kan således godt forvente os en dansk pris på lidt under 1.000 kroner.

Se videoen herunder, eller læs meget mere om Google Home på deres egen side her.