Google Nest Hub 2021 kommer til Danmark – se nyhederne

2021-modellen af Google Nest Hub er på vej til Danmark. Den kommer med forbedret lyd, søvnmåling og forbedret smarthome-funktionalitet.

Google Nest Hub 2021 kommer til Danmark – se nyhederne

Den første Google Nest Hub blev lanceret i 2018, men kom egentlig først til Danmark et år senere. Denne gang har Google speedet processen op, for den nyligt lancerede 2021-udgave af Nest Hub kommer til Danmark om en måned. Nest Hub 2021 har forbedret lyd, stærkere indmad til styring af smarthome-enheder og kan fortælle om du har sovet godt.

Læs også: Test af Google Nest Hub

Den første Google Nest Hub var en udmærket enhed til styring af smarthjemmet, og fungerede derudover fremragende som billedramme. Den imponerede dog ikke med dens lydkvalitet og så var den altså ikke altid hurtig nok. Den nye og forbedrede Nest Hub forbedrer nogle af de ting og kommer med nye funktioner – prisen er den samme.

Læs også: Få den bedste Wi-Fi-router til smart home

Nest Hub lyder og lytter bedre

Det er svært at se forskel på den gamle og den nye Google Nest Hub, men her gemmer sig altså flere forbedringer. Skærmen er den samme – næsten. Det er samme opløsning og kvalitet, men den har fået ny overflade, så den er lettere at holde ren.

En af de ting mange vil sætte pris på, er den forbedrede lyd. Den nye Nest Hub skulle nemlig rumme samme lydteknologi som Nest Audio, hvilket giver den 50 procent mere bas. Om højtaleren derudover er identisk med Nest Hub oplyser Google ikke, men jeg har min tvivl.

Den ikke lyder lyder bedre, men hører også bedre kommandoer. Den er nemlig udstyret med en mikrofon mere, så den bedre opfanger dine kommandoer. En velkommen forbedring.

Derudover skulle Nest Hub 2021 også være hurtigere. En ny processor og “thread radio” sikrer, at den hurtigere lærer kommandoer og er bedre til at styre smartenheder.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Google Nest Hub 2021
Google Nest Hub 2021 får søvnmåling.

Tag Nest Hub med i soveværelset

Google opfodrer også til, at man tager 2021-modellen af Nest Hub med i soveværelset. Den er nemlig udstyret med en nyudviklet søvntracking, som er udviklet i samarbejde med søvnforskere. Sleep Sensing på den nye Nest Hub fungerer som en personlig søvnspecialist, som hver morgen giver brugeren en kort gennemgang af nattesøvnen.

Søvnanalysen er baseret på elementer såsom lysforhold og skiftende temperaturer i soveværelset. Derudover registrerer Nest Hub ved hjælp af radarteknologien Motion Sense host, snorken, åndedræt og bevægelserne fra den person, som ligger tættest på enheden, uden at der er brug for kamera eller wearables. Efter nogle nætter kan Nest Hub give råd og anbefalinger til at få bedre nattesøvn.

Google skriver desuden, at søvndata bruges ikke til eksempelvis annoncering, men udelukkende som en hjælp til et sundere liv:

“Googles produkter bliver i stigende grad designet til at hjælpe folk med at leve sundere. Med den nye Nest Hub håber vi også at kunne analysere og give råd til søvn, sådan at danskerne i sidste ende kan vågne endnu mere veludhvilede op om morgenen. I den forbindelse har vi været ekstra opmærksomme på at sikre privatlivet”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Man skal dog være opmærksom på, at “sleep sensing” kun er gratis resten af 2021. Vi har forhørt os hos Google for prisen på funktionaliteten.

Læs også: Kom i gang med det smarte hjem: Fordele og ulemper

Google Nest Hub 2021 pris og tilgængelighed

2021-modellen af Google Nest Hub lander i butikkerne den 4. maj. Prisen for Nest Hub er 799 kroner, hvilket er 200 kroner billigere end dens forgænger. Den kommer i farverne Chalk og Charcoal.

Se også: Test af smarthome-enheder, højtalere og gadgets