Mobilen som hjemmets hjerte

Kontroller dit hjem fra mobilen.

Mobilen som hjemmets hjerte

De fleste som har mulighed for at gøre det, kan spare penge ved at omlægge fra konventionel opvarmning – som olie eller gas – til en varmepumpe.
Varmepumper fungerer i al deres enestående enkelthed ved, at de

udnytter energien i luften udenfor, og blæser den varme luft indenfor.
Dette gøres med en meget energivenlig konstruktion, der udgør selve varmepumpen.

En traditionel luft-til- luft varmepumpe, som er den type de fleste forbinder med varmepumper, kan potentielt spare en husstand for mange penge

varmeregningen, og så skaber luft-til- luft varmepumpen endda et markant bedre indeklima i boligen, da der opnås en markant højere luftcirkulation end ved almindelige radiatorer.
Og ja, du har gættet det; flere af de populære luft-til- luft varmepumper kan kontrolleres via mobilen.
Rigtig smart, hvis man har behov for at skrue op/ned eller måske tilpasse temperaturen i hjemmet/sommerhuset inden man dukker op.
Og hvis ikke funktionaliteten allerede er implementeret i din varmepumpe, er der rigtig god mulighed for, at du med et simpelt ”SMS-modul” (det hedder det) også kontrollere din varmepumpe med en app på din smartphone.

Persienner
Nu kan du også styre dine persienner med mobilen

Det ultimative Smart-Home

Hvis du er – eller gerne vil være – med helt forrest i bussen, når det gælder ny og simplificerende teknologi, er Smart-Home konceptet helt sikkert et område, du har snuset lidt til. Smart-Home begrebet går ud på, at man centraliserer de fleste af et hjems funktioner i en styreenhed, der kan kontrolleres fra f.eks. mobil,
computer eller tablet. Og vi taler virkelig om alt. Med de nyeste skud på stammen, kan du få persienner, som du kan styre med mobilen. Det kan være handy, hvis du f.eks. er på ferie, men gerne vil have, at hjemmet ser beboet ud. Du kan kontrollere overvågningskamera, rumtemperatur, låse din dør og meget,
meget mere. Det er faktisk næsten kun fantasien, der sætter grænser. Smart-Home vil uden tvivl blive mere
udbredt over de kommende år, men det er allerede en realitet, læs f.eks. om IKEA Trådfri, hvor du kan styre dine lyspærer fra mobilen.

IKEA TRÅDFRI
Kontroller dine lyskilder med IKEA Trådfri. Foto: IKEA

Er mobilen det vigtigste redskab?

Der er vel snart ikke et redskab, der er mere essentielt eller nødvendigt, end vores smartphones?
Selvfølgelig kan du sagtens leve uden, men at de gør livet nemmere er der vist næppe nogen tvivl om.
I hvert fald er det, det – altså, at gøre livet nemmere – der er intentionen med dem. Og med teknologi som f.eks. smart-home, er det efterhånden ganske essentielt, at have en smartphone, der fungerer som hjemmets hjerte.

Den største udfordring er, at når alle funktioner i hjemmet kan styres med en telefon, er det ret vigtigt at sikkerheden er på plads, og at uvedkommende ikke kan tiltvinge sig uautoriseret adgang til din smartphone, hvis du skulle være så uheldig, at få den stjålet.
Så husk at brug skærmkoder, touch-id, iris scanner eller
lignende, så du sikrer så meget som du overhovedet kan.

Læs også vores test af robot-plæneklipper