Netgear klar med mobilt 5G-hotspot med WiFi 6E

Netgear Nighthawk M6 Pro Mobile Hotspot-router er et 5G mobil hotspot med WiFi 6E og ekstremt høje hastigheder på op mod 3,6 Gbit/s.

Netgear klar med mobilt 5G-hotspot med WiFi 6E

Netgear kender de tech-interesserede som producent af prisvindende internetprodukter og de har netop annonceret understøttelse af det nye 6GHz-bånd på deres Nighthawk M6 mobile hotspot routere.

Det sker med lanceringen af den M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot Router (MR6450). Den nye mobile router understøtter 5G internet op til 6 Gbit/s og WiFi-hastigheder op til 3,6 Gbit/s.

Se også: Find bedste WiFi router

Transportabelt 5G WiFi-router

M6 Pro giver en transportabel og sikker WiFi-forbindelse med en indbygget firewall til op til 32 enheder – det kræver dog naturligvis, at du kan få mobildækning der, hvor du befinder dig.

Netgear forklarer selv, at i takt med, at der er kommet et større fokus på hybridarbejde og et stigende antal forbundene produkter i hjemmet, så er der et voksende behov for en sikker og stabil højhastighedsinternetforbindelse, der er i stand til at understøtte flere tilsluttede enheder i alle slags situationer.

Se også: Billig bredbånd

Dækker op til 92,5 kvadratmeter

De kalder da også den ny 5G-router for ”perfekt til hjemmet og på farten”. M6 Pro kan give WiFi-dækning på op til 92,5 kvadratmeter med In-Home Performance Mode, blot ved at fjerne batteriet og bruge strømadapteren.

M6 Pro har også HPUE-understøttelse, der muliggør bedre rækkevidde ved yderkanterne af 5G-dækningsområder.

I større hjem kan hotspot-routeren bruges sammen med en eksisterende WiFi-router ved at tilslutte den til 2,5 Gbps Ethernet-porten.

Er man ikke helt tilfreds med dækningen, der hvor man skal bruge M6 Pro mest, for eksempel i sommerhuset, så er der en praktisk mulighed. Man kan man forbedre 5G-modtagelse ved at tilslutte eksterne 5G-antenner til de tilgængelige antenneporte.

Disse eksterne 5G-antenne skal dog tilkøbes separat, understreger Netgear for god ordens skyld.

netgear 5g wifi router

Se også: Tilbud på 5G bredbånd

13 timer batteri på en opladning

Batteriet, der er indbygget i 5G WiFi-hotspottet giver op til 13 timers brug på en opladning.

Den faktiske batterilevetid vil dog variere afhængigt af netværks- og miljøforhold, antal tilsluttede enheder, streamet indhold og enhedsindstillinger. Med tiden vil batteriet også ældes og det vil også påvirke batteritiden.

Hotspottet er i øvrigt ulåst og fungerer dermed med de fleste større 5G/4G-netværksoperatørers SIM-kort.

Se også: Telefoner med hurtig internet

Pris på Netgear M6 Pro 5G WiFi 6E

Netgear M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot Router har en pris på 7.490 kroner. Mange stationære 5G-routere kan købes for 2-3.000 kroner, så det lyder umiddelbart som en høj pris at betale for mobiliteten – har man behovet, kan de ekstra penge dog være godt givet ud.