Samsung har kun smarte hvidevarer fra udgangen af 2023

Samsung vil i løbet af 2023 kun sende hvidevarer ud på markedet, der er koblet op til nettet - det kan være smart og samtidig meget energivenligt.

Samsung har kun smarte hvidevarer fra udgangen af 2023

Det smarte hjem er kommet for at blive, uanset hvad vi synes om det og Samsung fører an i den udvikling. Selskabet annoncerede under IFA 2022, at alle deres hvidevarer vil være udrustet med Wi-Fi fra udgangen af 2023.

Alle hvidevarer kobles op til nettet

Det er lidt mere end et år ude i fremtiden, og formentlig vil det være sådan, at alle køleskabe, vaskemaskiner, tørretumblere, ovne, mikroovne, airconditionsystemer, luftrengøringsapparater og så videre fra Samsung er opkoblede til nettet og kan styres og overvåges fra en mobil.

Måske vil man stadig kunne få fat i ældre, eksisterende modeller, hvis man ikke orker tænke på opdatering af software i ovnen og sikkerhedsproblemer med køleskabet. Men det smarte hjem er fremtiden og på et tidspunkt sidder vi alle sammen i et smart hjem.

Se også: Test af de bedste smart home produkter

Vil reducere energiforbruget

Samsungs udmelding er en del af et større tiltag fra sydkoreanernes side omkring holdbarhed og energiforbrug. Målet er ikke blot, at dine hvidevarer skal være opkoblede bare for at være lidt smart i en fart-agtig, men at integrere dem i SmartThings og gøre det muligt at styre dem på en smartere og mere personlig måde. Og ikke mindst mere energibesparende måde

Det hele begynder med en ny AI Energy Mode i SmartThings, der sørger for, at man har de mest miljøvenlige indstillinger og det bedste resultat. For eksempel kan den foreslå, at man lukker persiennerne for at reducere mængden af strøm, som airconditionen bruger. Den kan også bestemme typen af stof, som tøj er lavet af, for at vide præcis hvilket program tørretumbleren skal køre i stedet for at køre maksimumprogrammet på alt.

Samsung hævder, at kombinationen af smartere og mere miljøbevidste hvidevarer til syvende og sidst bør reducere det månedlige elforbrug med 30 procent. Det kræver dog, at man køber hele Samsungs økosystem af apparater til hjemmet.

Se også: Priser på smart home produkter

Fjernkontrol med solcelle kan spare 200 millioner batterier

En anden mindre, men mere signifikant opgradering, handler om at skifte til soldrevne fjernkontroller.

Visse TV-serier fra Samsung, som for eksempel Frame, kommer allerede med den slags batterifrie fjernkontroller, men det skal udvides til at gælde alle selskabets TV’er. Om syv år skal det gerne have sparet 200 millioner batteriet og det skrot, de medfører, om året.

Historien er ikke slut

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 30/8/2022 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel der omhandler Test og anmeldelse af Renault Megane E-Tech Electric – Historien kan du læse her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..