Simpel overvågning af hjemmet med Canary

Et nyt Indiegogo projekt sælger simpel overvågning for alle. Har på ni dage indsamlet knap en million dollars.

Simpel overvågning af hjemmet med Canary

Canary er en af de seneste crowdfunding-succeser på Indiegogo, for 200 dollars (~1.116 kroner) kan den lille enhed forbinde til det trådløse netværk, synkronisere med din telefon og konstant iagttage dit hus eller lejlighed.

I modsætning til andre og mere avancerede alarmsystemer, så kan Canary kun se og høre så langt som sensorerne tillader, altså skal den placeres på et relativt centralt sted i huset – eller man skal investere i flere enheder (op til fire).

Canary har en række sensorer, nattesyn, bevægelsesdetektor, temperatur, luftkvalitet- og fugtighed sammen med et live udsyn af hvad kameraet ser i HD kvalitet. Brugeren vil få direkte besked hvis eksempelvis temperaturen stiger kraftigt eller der er uventet bevægelse.

Lærer hjemmet at kende

Canary skulle kunne lære at identificere og genkende mønstre i hjemmet, således at bevægelser og aktiviteter som anses for normale ikke bliver rapporteret, eksempelvis hvis hunden går igennem rummet.

Desuden kan koblingen til telefonen også benyttes til at deaktivere Canary når du kommer indenfor rækkevidde og aktivere Canary igen når du går.

Stor opbakning

Canary skulle samle 100.000 dollars sammen for at blive realiseret, allerede efter fire dage havde brugerene kastet fem gange så mange penge i puljen.

Nu er der indsamlet knap en million dollars og der arbejdes på at ramme 1,25 millioner dollars hvor der i så fald kan tilføjes en ethernet port til enheden, samt selvjusterende optagekvalitet.

Indiegogo kampagnen kører i endnu 26 dage og kan findes her, og en kort videopræsentation af Canary kan ses her.