Afstemning: Tør du stadig købe en Huawei-mobil?

Huawei har i et helt år været presset af USA og nu strammer Præsident Trump grebet yderligere. Tør du stadig købe en Huawei-mobil? Deltag i vores afstemning.

Afstemning: Tør du stadig købe en Huawei-mobil?

Der er slet ingen tvivl om, at Huaweis mobiltelefoner er blandt de bedste i verden. Hvis der er nogle der har presset udviklingen af mobiltelefonen videre, og dermed fået Samsung og Apple vækket fra deres dvale, så er det kinesiske Huawei. Mobilernes kameraer og batterier er gevaldigt forbedret efter, at Huawei kom buldrende frem. Huawei P20 Pro og Huawei P30 Pro var uden tvivl banebrydende og er stadig fremragende mobiltelefoner. Men tør du købe en Huawei-mobil i dag? Det handler denne uges afstemning om.

Se også: Sammenlign priser på Huawei-telefoner

Derudover fik Huawei tidligt gang i udviklingen af 5G-teknologi og hardware til dette. I dag er der ingen med samme erfaring, teknologi og kapacitet som Huawei til udviklingen af nye 5G-netværk.

Huawei presses af USA

Måske var det denne udvikling USA blev overraskede over og måtte reagere på, men det vides selvfølgelig ikke. I hvert fald fik USA og Præsident Donald Trump, med et handelsforbud, på et øjeblik gjort det rigtig svært at være Huawei. Det blev dengang, og flere gange efter, påstået, at Huawei gennem deres netværksprodukter spionerede. Dog er der aldrig blevet fremvist beviser for disse påstande.

Det hele startede for et år siden. Det har medført, at Huaweis mobiler, den dag i dag, kommer uden Googles apps og tjenester – medmindre man tæller gamle relancerede modeller med. Og nu har USA endnu en gang strammet grebet om Huawei. For forbrugeren er det helt store spørgsmål lige nu: Vil Huaweis mobiler stadig modtage Android-opdateringer om 90 dage? Vi ved det ærligt talt ikke.

Læs også: Google vil have licens til at handle med Huawei

Tør du købe en Huawei-telefon lige nu? Uddyb gerne dit svar i kommentarfeltet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Efterfølgende nyt

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 22/5/2020 samlede vi op på historien og publicerede artiklen; Fokus: Stor eller lille mobil – hvilken er bedst? – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.