Apple vil designe flere egne chips

Apple har planer om at designe endnu flere af sine egne chips til selskabets enheder - det giver mere kontrol over, hvad de kan gøre.

Apple vil designe flere egne chips

Apple designer allerede flere af sine egne komponenter, som kan findes i en række produkter. For eksempel er der A-serien chipsettet, som findes i iPhone. Der er også Apple Silicon, som debuterede sidste år, og hvis rygterne er sande, kan vi i de kommende år også forvente at se Apple lancere deres egne 5G-modemmer.

Flere egne chipset kan reducere afhængighed

Apples chip-ambitioner stopper dog tilsyneladende ikke her. Ifølge en rapport fra Bloomberg ønsker Apple at designe endnu flere komponenter internt, hvor det potentielt kan resultere i, at virksomheden kan reducere sin afhængighed af virksomheder som Broadcom og Skyworks til fremtidige produkter.

Disse chips forventes at involvere trådløse radioer, radiofrekvensintegrerede kredsløb og så videre. Tilfældigvis siges det, at Apple er ved at bygge et satellitkontor i Irvine, Californien, som ligger tæt på, hvor Broadcom og Skyworks begge har kontorer. Det gør det lettere for virksomheden at tiltrække medarbejdere, som måske ikke er villige til at flytte eller pendle til Silicon Valley, hvor Apples hovedkvarter ligger.

Se også: Lave priser på iPhone

Mere kontrol over hvad deres enheder kan

Det bliver interessant at se, hvor meget af Apples egen hardware de ender med at lave selv.

Det bliver uden tvivl en dyr opgave, men i sidste ende gør det Apple mindre afhængig af andres teknologiske udvikling og fremskridt, samtidig med at de får mere kontrol og indflydelse på, hvad deres enheder kan gøre, og hvordan de fungerer.

Det er dog ikke sikkert, at tiltaget vil gøre Apple mere robuste, næste gang vi står over for chip-mangel, som for tiden rammer alverdens tech-producenter og -forbrugere.

Se også: Nyheder om Apple og tech