Bang & Olufsen implementerer Google Assistent i Beosound 1 & 2

Bang & Olufsen præsenterer i dag Beosound 1 og Beosound 2 med Google Assistent og opfylder dermed løftet om stemmestyring på en række af deres højttalere.

Bang & Olufsen implementerer Google Assistent i Beosound 1 & 2

“De to nye, intelligente højttalere kombinerer Googles ekspertise inden for stemmestyring med Bang & Olufsens vedholdende fokus på sublim lyd og uovertruffen kvalitet,” skriver Bang & Olufsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Google Assistent virker nu med Siri

“Vi er på en spændende rejse, hvor vi implementerer stemmeteknologi på tværs af vores portefølje for at øge brugervenligheden for vores designbevidste kunder, der forventer de højeste standarder inden for lyd og håndværk. Da Beosound 2 med Google Assistant er den mest kraftfulde højttaler med den bedste lyd med stemmeaktivering på markedet i dag, markerer dette første skridt en solid forpligtelse over for vores kunder,” siger Petros Belimpasakis, Head of Sound Products hos Bang & Olufsen.

Beosound knapper
Beosound 1 og 2 kommer med fire programmerbare knapper. Foto: Bang og Olufsen

Udover den indbyggede Google Assistent, har Bang & Olufsen tilføjet fire favoritknapper øverst på højttalerne, som via en softwareopdatering i begyndelsen af 2019 vil give mulighed for at tildele opgaver til de forskellige knapper. Kommandoer som for eksempel streaming af en selvvalgt radiostation, en specifik playliste, oplæsning af vejret, eller dagens aftaler fra din kalender, kan tildeles knapperne efter behag. Knapperne er indholdsagnostiske, hvilket betyder, at de kan samarbejde med enhver enhed eller musiktjeneste, der er kompatibel med Google Assistent.

Læs også: Test: B&O BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

“Den kegleformede krop på Beosound 1 og Beosound 2 svæver lidt over overfladen, mens toner af bas strømmer ud nedefra. Fra toppen, som er en anelse åben, sidder den akustiske linse som sikrer at de høje frekvenser spredes horisontalt i rummet og skaber en perfekt 360 graders lydoplevelse,” skriver Bang & Olufsen.

Ifølge Bang & Olufsen, har deres lydingeniører indbygget en såkaldt avanceret akustisk echo-cancelling teknologi sammen med fem mikrofoner i aluminimumsstrukturen. Tilsammen analyserer de, hvilke lyde der kommer fra højtaleren, og hvilke kommandoer der angives af brugeren. På den måde mener Bang og Olufsen, at de har sikret, at Google Assistent opfanger kommandoer selvom højtaleren spiller.

Beosound 1 og Beosound 2 vil være tilgængelige i danske Bang & Olufsen-butikker fra medio december. Den vejledende udsalgspris bliver 11.000 kroner for Beosound 1 og 15.000 kroner for Beosound 2.