Canon-printere bevarer Wi-Fi-oplysninger efter nulstilling

En række af Canons printere har en fejl, der gør, at en standard nulstilling ikke nødvendigvis fjerner kodeord.

Canon-printere bevarer Wi-Fi-oplysninger efter nulstilling

Når det handler om at sælge eller genbruge gadgets, er et afgørende skridt at nulstille enheden for at sikre, at personlige oplysninger forbliver private.

Canon-printerejere fik for nylig en overraskende afsløring: en standard nulstilling af data er muligvis ikke tilstrækkelig til at slette alle lagrede oplysninger fra deres printere, især Wi-Fi-forbindelsesdata.

Se også: Test af gadgets

Canon erkender problemer med adgangskode

Canon har erkendt dette problem i et supportindlæg, hvor de advarer brugerne om, at specifikke modeller på tværs af deres printerserier bevarer Wi-Fi SSID- og adgangskodeoplysninger, selv efter at have udført en fabriksnulstilling.

De berørte Canon-printermodeller tilhører serierne E, G, iB, M, T, X og Pro. På trods af en standard nulstilling af data, som er beregnet til at slette alle brugerdata, forbliver følsomme Wi-Fi-forbindelsesindstillinger intakte.

Det betyder, at hvis du tidligere har konfigureret din printer til at oprette forbindelse til et lokalt Wi-Fi-netværk, kan SSID og adgangskode stadig være tilgængelige for alle, der får adgang til printeren.

Se også: Er tech-produkter farlige at bruge?

Nulstil alt

For at imødegå dette problem med privatlivets fred råder Canon brugerne til at tage yderligere skridt for at sikre en grundig nulstilling. Efter at have udført standardnilstillingen instrueres brugerne i at bruge funktionen “Nulstil alt”, der er tilgængelig i printerens indstillingsmenu.

Når det er gjort, skal brugerne tænde for Wi-Fi-forbindelsen og derefter vende tilbage til nulstillingsundermenuen for at udføre endnu en datarensningsproces.

Det er dog værd at bemærke, at proceduren kan variere en smule afhængigt af printermodellen. For nogle modeller uden en dedikeret softwarenulstillingsmenu involverer processen at rydde LAN-indstillingerne, aktivere Wi-Fi og derefter rydde LAN-indstillingerne igen.

Se også: Hjemmekontorer i Danmark er meget sårbare

Printere er blevet sårbare pga. WiFi

I en tid med stigende digital tilgængelighed er databeskyttelse en væsentlig bekymring for brugerne. Producenter som Canon skal sikre, at deres produkter opretholder robuste datasikkerhedsstandarder.

Med afhængigheden af internetforbindelse er printere blevet et potentielt sårbart punkt. Derfor skal sådan et problem løses.