Chromes læsetilstand kan komme til at læse artikler højt

Google tester en funktion i Chrome på desktop, der kan læse den tekst højt, som du kigger på i Læsetilstand.

Chromes læsetilstand kan komme til at læse artikler højt

Google eksperimenterer med en tekst-til-tale funktion til Chromes læsetilstand på desktoppen, det fortæller Android Police.

Der findes lignende funktioner i for eksempel Instapaper, og i Chrome kan det være en brugbar funktion, hvis man vil lytte til artikler i webbrowseren, man allerede bruger, når man arbejder.

Se også: Priser på Googles telefoner

Læser tekst højt i Chromes læsetilstand

Funktionen er tilsyneladende at finde i Chrome Canary, der er den version af Chrome, der har de nyeste påhit. Det hævder X-brugeren Leopeva64.

Hvis man har funktionen, kan man klikke på en knap i toppen af artiklen, man er surfet ind på og har i læsetilstand for at få Google til at læse teksten højt.

Se også: Simkort til laptops

Meget robotagtig stemme

Nogen mener, at stemmen er meget robotagtig, men umiddelbart virker den helt tilforladelig for os. Man kan vælge mellem fire forskellige stemmer.

Det lader dog ikke til at være alle versioner af Canary, der har funktionen. Desuden er Chromes læsemode en skjult funktion, som man skal slå til, inden den virker.

Google er også ret sene på bolden med denne funktionalitet. Microsoft Edge har allerede en velintegreret tekst-til-tale-funktion i sit Immersive View til websites.

Hvis Google til slut ruller denne nye tekst-til-tale-funktion ud til alle sine brugere, kan den blive en herlig mulighed for Chrome-brugere, der helst får sine nyheder i oplæst form. Vi krydser fingre for en lidt mindre robotagtig stemme til den tid.