Controlleren til Google Stadia kræver ledning

Heldigvis findes der trådløse alternativer til den kablede Stadia-controller.

Controlleren til Google Stadia kræver ledning

Første generation af controllere til Google Stadia, kommmer til at kræve ledning for at blive tilsluttet telefoner og computere. Faktisk vil den første Stadia-controller kun fungere trådløst med Chromecast Ultra.

Læs også: Her er alle spillene til Google Stadia

Det betyder med andre ord, at den ellers interessante teknologi, hvor controlleren kommunikerer via WiFi i stedet for Bluetooth, ikke er tilgængelig på stort set alle enheder ved lancering.

For at bruge en Google Stadia-controller på andet end Chromecast Ultra, er man nødt til at tilslutte controlleren via USB-C-porten. Det betyder med al sandsynlighed, at man skal bruge USB-C til USB-C, hvilket heldigvis er standarden for de fleste opladere.

Der er heldigvis andre muligheder, hvis man gerne vil spille med en trådløs controller helt fra starten. Android 10, og faktisk også 9, 8 og 7, understøtter nemlig Xbox One-controllere og PlayStations DUALSHOCK 4 via Bluetooth. Begge er kompatible med Google Stadia, så man kan bruge dem i stedet for Stadias egen controller.

Hvis ingen af løsningerne passer én, så har man også mulighed for at bruge HID-kompatibel mus og tastatur på de enheder, der understøtter det.

Se mere om Google Stadia i videoen herover.