Efter sikkerhedsbrist: Samsung og Google lover hyppigere opdateringer

Nye sikkerhedstrusler får de to android-giganter, Samsung og Google, til at gentænke deres opdateringspolitik

Efter sikkerhedsbrist: Samsung og Google lover hyppigere opdateringer

I kølvandet på den omsiggribende sikkerhedsbrist døbt ’Stagefright’ lover de to vigtigste aktører bag Android-økosystemet en ny tilgang til opdateringer. Både Samsung og Google lover nu flere og hyppigere sikkerhedsopdateringer.

Stagefright gav hackere mulighed for at angribe nærmest alle Android-telefoner via MMS-protokollen. Sikkerhedshullet fik mediebevågenhed i slutningen af juli, og forårsagede Google til at lappe hullet hurtigst muligt. En sikkerhedsopdatering er nu klar og udsendt til de fleste Android-enheder.

For hurtigere at adressere lignende scenarier i fremtiden ændrer Google på supporten til Nexus-enheder. Fremover vil samtlige Nexus-produkter modtage større softwareopdateringer i mindst 2 år, eller 18 måneder efter sidste salgsdato. Samtidig vil sikkerhedsopdateringer garanteres i mindst 3 efter enhedens debut.

Læs også: MMS-sikkerhedshul rammer 95 % af alle Android-enheder

Samsung følger trop

Hos den sydkoreanske Android-gigant lyder lignende toner. Mens sikkerhedsfixes nu er udsendt til Samsungs telefoner, vil opdateringspolitikken også fornys. I en pressemeddelelse skriver selskabet at en ny proces udarbejdes til at sikre hastebehandling af sikkerhedstrusler.

Vi vil gentænke vores approach til sikkerhedsopdatering efter de nylige sikkerhedsproblemer. Software bliver konstant misbrugt på nye måder, hvilket kræver en hurtigere opdaterings-respons. Vi mener at vorees nye proces til at lynbehandle sikkerdsrisici vil forbedre sikkerheden i vores enheder”, siger Dong Jih Koh, vicepræsident i Samsungs R&D-enhed for mobiltelefoni.

Samsung er i dialog med operatører verden over, for at implementere den nye sikkerhedspolitik. Flere detaljer omkring de konkrette udrulningsplaner vil følge.