Elbilproducenten NIO arbejder på smartphone og smartwatch

Elbil- og teknologivirksomheden NIO vil ikke nøjes med at lave elbiler. Der er officielle planer om en smartphone og uofficielle planer om et smartwatch.

Elbilproducenten NIO arbejder på smartphone og smartwatch

Den kinesiske elbilproducent NIO, der i slutningen af 2022 begyndte at sælge deres højteknologiske elbiler i Danmark, vil ikke kun lave elbiler. NIO har tidligere afsløret, at de er på vej med en smartphones, men der er angiveligt endnu mere på vej. Nye rygter fortæller, at de også arbejder på et smartwatch.

Se også: Nyheder om elbiler

Elbil, mobiltelefon og smartwatch

Dette kunne være den trio, som NIO arbejder på at kunne tilbyde. En ansøgning om registrering af varemærket NIO Watch er blevet afleveret i hjemlandet. Ansøgningen blev indsendt den 16. december 2022, og den beskriver varemærket som et videnskabeligt instrument, med status nu anført som “pending application”.

NIO har tidligere bekræftet, at de er på vej ind på smartphone-markedet, og det ser altså ud til, at tilbehør også er i planerne. I juli sidste år havde NIOs administrerende direktør, William Li, en samtale med NIO-ejere, hvor han afslørede, at planen var at kunne tilbyde en ny mobiltelefon-model hvert år, i lighed med hvordan Apple gør det.

NIO Mobile Technology Co. Ltd. blev formelt etableret i Kina den 4. august sidste år med en registreret kapital på 100 millioner dollars. Virksomhedens forretningsområde omfatter salg af elektroniske varer, mobile enheder, bærbare enheder, enheder til kunstig intelligens, kommunikationsenheder, foruden skabelse af både teknologi og software.

Nøglen til NIOs elbiler giver os associationer til tidligere mobiltelefoner fra Nokia.

Se også: De bedste motorjournalister tester elbiler

Et must for elbilejere

Mobiltelefonen er blevet et vigtigt instrument til ejere af elbiler. Med en app til bilen gives der adgang til en række smart funktioner, der giver unikke muligheder. Det er alt fra aktivering af klimafunktioner, ruteplanlægning, se resterende strøm og starte opladning. Men også til mere avancerede funktioner som automatisk parkering uden en fører i bilen.

Ifølge William Li er mobiltelefonen et vigtigt redskab for ejere af en elbil fra NIO:

“Mobiltelefonen er nu den vigtigste enhed for NIO-brugere at forbinde til bilen”. Netop derfor vil NIO gerne kunne tilbyde deres egenudviklede smartphone, der kan give en mere sømløs forbindelse  med en NIO-elbil.

Med deres egen smartphone på markedet vil der være mulighed for, at lave nogle unikke funktioner med NIO-biler.

Se også: Test af mobiltelefoner