EU vil være verdensførende i metaverset

EU vil kæmpe for at blive ledende inden for metaverset og forhindre de store tech-selskaber i at blive alt for dominerende.

EU vil være verdensførende i metaverset

EU Kommissionen har fremlagt en plan om at indtage en førende position i udviklingen af metaverse

Det er et forsøg på at sikre, at Europa kan konkurrere med de amerikanske tech-selskaber, der investerer store summer i sektoren.

Se også: Teknologier der muliggør metaverset

Åbenhed, sikkerhed, tillid

Kommissionen meddeler, at de antager en ny strategi om Web 4.0 og virtuelle verdener for at sikre åbenhed, sikkerhed og tillid.

EU Kommissionen vil også skabe et retfærdigt og inkluderende digitalt miljø for EU-borgere, virksomheder og offentlige myndigheder, lyder det i en skrivelse.

Se også: Metaverset kan ødelægge børn

Et marked til 800 milliarder euro

De beskriver Web 4.0 som en integration mellem digitale og virkelige genstande og miljøer med bedre interaktion mellem mennesker og maskiner og mener, at det globale marked kommer til at stige fra 27 milliarder euro i 2022 til mere end 800 milliarder euro i 2030.

Kommissionen har som vagthund over markedet opmuntret til investeringer i sektoren på tværs af hele blokken siden september 2022 og de seneste initiativer har til formål at reflektere EU’s værdier og fundamentale rettigheder for at skabe et åbent og interoperationelt metavers.

Planen har fire hovedformål, blandt andet at opbygge en talentpool af specialister i den virtuelle verden samt at bakke op om et europæisk industrielt Web 4.0-økosystem ved at føre forskellige aktører sammen via R&D og ved at etablere sandkasser for at teste redskaber.

Se også: Billigt mobilabonnement

Vil forhindre tech-selskaber i at tage magten

Derudover vil Kommissionen sætte skub i virtuel public service gennem regeringerne og som det sidste punkt forme globale standarder for åbne og interoperationelle virtuelle verdener og sikre, at de ikke bliver domineret af få store spillere”.

De sidste punkter refererer helt sikkert til selskaber som Meta Platforms, Microsoft, Google og nu også Apple, der er store investorer i produkter, der har med metaverset at gøre.

Et marked til 800 milliarder euro

EU beskriver Web 4.0 som en integration mellem digitale og virkelige genstande og miljøer med bedre interaktion mellem mennesker og maskiner og mener, at det globale marked kommer til at stige fra 27 milliarder euro i 2022 til mere end 800 milliarder euro i 2030.

Thierry Breton, kommissær for Internt Marked siger, at via initiativet viser Europa, at regionen er klar til at kæmpe for at blive verdensførende på området.