Facebook, Whatsapp og Google skruer op for kryptering

I kølvandet på Apples kamp med de amerikanske myndigheder, vil tech-giganterne Facebook og Google øge krypteringen i deres services.

Facebook, Whatsapp og Google skruer op for kryptering

Silicon Valleys helt tunge drenge, Google og Facebook, vil nu tage et skridt mod øget kryptering af deres brugeres oplysninger og beskeder. Det skriver britiske The Guardian.

Der lyder det, at Facebook populære beskedtjeneste, Whatsapp, nu vil få krypteret både stemme og tekstbeskeder fra slutbruger til slutbruger i de kommende uger. Facebooks anden store beskedservice, Messenger, vil også få et sikkerhedseftersyn i samme periode.

Whatsapp benyttes i dag af 1,1 milliard brugere, mens Messenger tæller 800 millioner brugere.

Hos søgegiganten Google meldes der også om øget udviklingsaktivitet på en krypteret mail-tjeneste.

Se også: Sikkerhedsfejl giver tyveknægte adgang til din Android-mobil

Sikkerhed og kryptering breder sig

Det er flere måneders juridisk tovtrækning mellem de amerikanske myndigheder og Apple der menes at ligge til grund for det øgede fokus på kryptering og sikring af privatlivet fred.

Apple udfordres af det amerikanske forbundspoliti til at udvikle en bagdør ind til deres krypterede iPhones – et krav som Apple mener risikerer at kompromittere hele sikkerheden i Apples iOS-styresystem.

Flere andre tech-selskaber arbejder nu på at inkorporere kryptering i deres tjenester. ifølge the Guardian. Hos Twitter ses der på mulighed for at tilføje en krypteringsfunktion, mens Snapchat ligeledes arbejder på at styrke sikkerheden i deres instant-messenging tjeneste.

Læs også: Åbent brev fra Apple: Vi nægter at hacke vores iPhones