Google arbejder på nye UWB-funktioner til Chromebooks

Google arbejder på at lægge nye funktioner ind i Chromebooks med UWB, der på sigt kan erstatte Bluetooth, NFC og RFID.

Google arbejder på nye UWB-funktioner til Chromebooks

Som det er nu, er der kun et begrænset antal UWB (Ultra Wide Band)-applikationer, og chippen sidder kun i et par Android- og iOS-enheder.

Det kan dog ændre sig inden for den nærmeste fremtid, for Google er i gang med at udvikle nye UWB-baserede Chromebook-funktioner.

Se også: Alt om hardware – hvilken type computerhardware findes der?

UWB kan erstatte Bluetooth, NFC og RFID

På nuværende tidspunkt bruges UWB mest som en mere præcis metode til at bestemme en enheds placering samt navigation indendørs, men den kortrækkende trådløse kommunikationsprotokol har mere potentiale end som så.

Faktisk er den så kraftfuld, at den med tiden kan erstatte Bluetooth, NFC og RFID. For ikke at nævne, at den kan blive en konkurrent til Wi-Fi-protokollen med højfrekvensbånd.

Se også: Alternativer til Chromebooks

Hurtig, præcis og mere strømeffektiv

Båndbredden for dataoverførsel med disse millimeterbølger kan desuden komme op på en Gbit/s, hvilket er ret hurtigt for en trådløs protokol.

UWB er også per definition mere præcis, mere strømeffektiv, og endelig bliver produktionen af UWB-chips kun billigere med tiden i takt med, at de bliver brugt i flere sammenhænge.

Derfor ser Google stort potentiale i teknologien og er i gang med at teste flere forskellige scenarier, hvor den kan bruges.

Chromebook-til-Chromebook, Chromebook-til-telefon og tilmed multi-peer-forbindelser er nogle af de muligheder, Google er i gang med at udforske.

Find priser på Chromebooks her.