Google Assistent forstår først dansk sidst på året

Du må væbne dig med tålmodighed for at kunne snakke dansk til Google Assistent. Assistenten lanceres nemlig først i Danmark i slutningen af året.

Google Assistent forstår først dansk sidst på året

Det lå lige til højrebenet, at Google Asssitent ville få dansk debut ved dette års Google I/O 2018, men sådan blev det ikke. Google oplyser nemlig i et blogindlæg, at den globale udrulning af assistenten først sker i slutningen af 2018.

Google har offentliggjort en lang række nyheder i Google Assistent, som hen over de kommende uger kan testes. I den anledning slutter Google af med at fortælle lidt om den globale udrulning af Google Assistent. Her skriver Google: “Vi bringer assistenten til 80 lande inden slutningen af året”.

Læs også: Google Assistent i Danmark er lige om hjørnet

Noget kunne altså tyde på, at udrulningen til blandt andet Danmark trækket ud, for i februar måned meddelte Google, at udrulningen ville ske “om et par måneder”. At dømme ud fra dagens udmelding bliver det dog næppe tilfældet.

apple homepod google home
Foto: Mobilsiden.dk

Google Home og Home Mini kommer til Danmark

Som en lille trøst har Google også oplyst, at danskere snart kan få lov til at købe Google-højttalerne Google Home og Google Home Mini. For to uger siden afslørede en dansk webshop, at netop Google Home Mini er på vej til Danmark, og ganske rigtigt. Den kommer sammen med storebroren Google Home.

Læs også: Forhandler: Google Home Mini kommer snart til Danmark

Google oplyser, at de to højttalere kommer til salg i Danmark senere i år. Hvornår dette er, vides endnu ikke, men lanceringen må formodes at finde sted, når Google Assistent ruller ud i Danmark.