Google Assistent kan afspille radionyheder for dig

Google Assistent kan nu holde dig ajour med dagens nyheder, direkte fra radioavisens udsendelse.

Google Assistent kan afspille radionyheder for dig

De fleste har efterhånden opdaget at deres Android-telefon svarer igen på dansk. Og ja, jeg mener, svarer igen. Assistenten har nemlig stadigvæk en kedelig tendens til at ignorere ordrer, give svar på noget helt urelateret eller sende sin engelsksprogede søster ind i stedet.

Læs også: Google Assistent får en makeover

Men Google gør små fremskridt hist og her, og nu er der lidt gode nyheder til alle os, der stædigt holder fast i, at vores Google Assistent altså kan dansk!

google assistent dansk
Google Assistent kan mere for hver dag der går. Nu kan den også afspille podcasts. Foto: Google

Assistenten kan nu formidle nyheder fra fire danske medier, DR Radioavisen, 24syv Nyheder, Radio Information og Parlamentet. Man kan selv vælge, hvilket nyhedsmedie man foretrækker ved at ændre rækkefølge eller helt udelade nogle af mulighederne. For at afspille nyhederne skal man bare byde assistenten godmorgen eller sige: “lyt til nyheder”, og så afspilles dagens nyhedsudsendelser i form af podcasts.

Se også: Video: Siri eller Google Assistent – hvilken er bedst?

Fire kilder er selvfølgelig ikke overvældende, men Google har efter sigende selv retttet henvendelse til flere medier, ligesom man selv har mulighed for at byde ind med sine udsendelser. For få sine podcasts, som ikke behøver begrænse sig til nyheder, integreret i Google Assistent, skal man selv ind og oprette et projekt her. Alle projekter kommer igennem Googles godkendelsessystem, lidt som apps i Apples AppStore, for at sikre kvaliteten.