Google Chrome får snart nyt design på alle styresystemer

Google Chrome har lignet sig selv i mange, mange år, men det er snart slut. Næste måned får browseren nemlig et helt nyt look på alle styresystemer.

Google Chrome får snart nyt design på alle styresystemer

Google Chrome skillede sig ud fra mængden for mange år siden ved at tilbyde et minimalistisk og simpelt design, men siden da er det ikke meget, der har ændret sig ved fanernes design og browserens generelle udseende. Det er dog snart slut, for Google er klar til at give Chrome-browseren en ordentlig visuel overhaling. Det skriver The Verge.

“Chrome-browseren vil få et nyt design på tværs af alle styresystemer”, skriver Google i nogle udgivelsesnotater til browseren. Google oplyser også, at browseren vil understøtte underretninger via handlingscenteret i Windows 10, ligesom der også vil være understøttelse af gestures og autoudfyldning.

Det nye design vil ifølge Google rulle ud i version 69 af browseren, hvilket vil ske den 4. september.

Chrome nyt design
Til venstre: Nuværende design. Til højre: Det nye design. Foto: Neowin.net

Så hvordan ser det nye design ud? Google har i de foregående måneder testet nye designs til både Android og Windows, og her her ser ud til at være anvendt det nye ”Material Design 2”-tema. I Chromes udviklingsindstillinger, som kan findes i URL’en ”chrome://flags”, har det nemlig været muligt at prøve det nye design siden april.

Chrome nyt design
Til venstre: Nuværende design. Til højre: Det nye design. Foto: Neowin.net

På mobilen giver det nye design meget rundere hjørner i adressefeltet, mens ikonerne ændres en lille smule. Den øverste notifikationslinje har desuden samme farve som browserens top, hvor den før var mørkere. Vinduet, hvor man kan se alle åbne faner, har også fået hvid baggrund i stedet for sort.

Chrome duet
Her ses det nye design med funktionen Chrome Duet aktiveret. Foto: Mobilsiden.dk

Google eksperimenterer også med nogle designændringer til mobilen kaldet Chrome Duet. Det går mere eller mindre ud på at flytte ikonerne fra toppen og ned til bunden, så det kun er URL-feltet, der er tilbage øverst. Det er dog ikke sikkert, at disse designændringer finder vej til den endelige udgave af Chrome til september.

Chrome nyt design
Til venstre: Nuværende design. Til højre: Det nye design. Foto: Mobilsiden.dk

På pc-udgaven af Chrome er der også tale om forholdsvis subtile ændringer, men ikke desto mindre store nok ændringer til, at browseren får et helt nyt udtryk. Her synes Google at have gået den modsatte i forhold til på mobilen ved at give fanerne nogle skarpere hjørner og mere lige kanter, så de er mere firkantede. En anden ændring, som måske vil kræve lidt tilvænning, er at ”Ny fane”-knappen skifter plads fra at være til højre for alle åbne faner og til at være til venstre for dem.

Du kan aktivere det nye PC-design ved at slå følgende designfeature til ved at indtaste denne URL i Chrome-browseren: chrome://flags/#top-chrome-md (vælg valgmuligheden ”Refresh”).