Google Chrome kan nu halvere dit dataforbrug

Søgegiganten er efter lang testperiode klar med ny funktion, der ifl. Google selv halverer dataforbruget i Chrome-browseren.

Google Chrome kan nu halvere dit dataforbrug

Tidligere undersøgelser har påvist, at Du tjecker din mobil 150 – om dagen. Det er derfor også stor belæg for at tro, at forbrugerne er interesseret i at spare på den datatrafik, der opkræves fra teleselskaberne. 

I den sammenhæng er der godt nyt til Chrome-brugerne, der nu får opdateret app’en med nye funktioner. Det meddeler Google på deres blog.

Ved hjælp af Chrome’s datakomprimering og håndtering af båndbredde, kan man spare op til 50% af dataforbruget, som desuden kan følges under indstillingerne. Funktionen har i en periode været tilgængelig i testbrowseren “Chrome Beta” fra Google Play.

I vores egne test er det lykkedes Mobilsiden.dk at barbere 58% af dataforbruget.

Teknologien aktiverer desuden også Chrome’s “Safe browsing”-funktion, der hjælper med at beskytte dig imod usikre websites. 

Ønsker du derfor at spare data kan funktionen aktiveres under: Indstillinger, Admin. af båndbredde, Reducer dataforbruget. 

Android-brugerne vil desuden kunne oprette links til hjemmesider på deres hjemmeskærm. Den funktion har iOS-brugerne dog længe haft i “Safari”-app’en.
 
iOS brugerne vil derimod endelig få adgang til oversættelses-funktionen i Chrome, der i et snuptag kan oversætte tekst fra websider. Den funktion har Android-brugerne længe haft glæde af.

Google meddeler desuden, at opdateringerne udrulles over de næste par dage. Det forklarer, hvorfor vi i skrivende stund, ikke har adgang til opdateringen endnu. 

Kan du ikke vente med at afprøve de nye features, så download Chrome Beta fra Google Play her.