Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde

Googles nye mobil hedder Pixel, og med denne følger en stor satsning på Virtual Reality i form af et nyt VR-headset. Her er Google Daydream View.

Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde

Med kodenavnet “MadeByGoogle” blev dagens event fra Google skudt i gang. Den helt store nyhed gjaldt deres nye mobil Pixel, der gør op med fortidens Nexus-mobiler, og til denne hørte et helt bestemt stykke tilbehør med – nemlig det nye VR-Headset Daydream View.

Daydream View er Googles nye store satsning på den virtuelle verden, og med dette nye headset, som i første omgang kun støtter den nye Pixel-mobil, er der en række centrale punkter, som de har valgt at sætte fokus på.

Her er de: Google-topmodellerne Pixel og Pixel XL er nu officielle

Headsettet i sig selv

Til eventet lagde de især et stort fokus på Daydreams byggekvalitet og komfort. Google har i tæt samarbejde med bl.a. tøjfabrikanter forsøgt at skab et produkt, der både har et stilrent look og samtidigt også føles behageligt at have på, selv hvis du bærer briller.

Endvidere understregede Google i præsentationen hvor let og intuitivt det er at bruge Daydream View. Headsettet og din telefon connector direkte, idet du indsætter enheden på fronten, og i det samme starter din VR-oplevelse.

Se også: Google Pixel og Pixel XL: Pris og tilgængelighed

Controlleren

Selve styringen af Daydream foregår via den medfølgende fjernbetjening, der, udover at styre de mest basale ting, samtidigt fungerer som en aktiv bevægelses-controller til f.eks. spil og generel navigation rundt i det virtuelle univers.

Controlleren minder således meget om den måde, man f.eks. også styrer en Wii på, og det kommer især til udtryk i spiluniverset. Til eventet fortalte de bl.a. om et spil kaldet Fantastic Beats, hvor du styrer en troldmands tryllestav netop via denne bevægelses-controller.

Google indrømmer selv, at chancen for at controlleren bliver væk er stor, og derfor har de lavet Daydream sådan, at den passer lige ind i den forreste lomme, så den er klar til næste gang, du skal igang med den virtuelle virkelighed.

Tjek også: Googles nye Chromecast Ultra er klar til 4K og HDR

Muligheder med Daydream View

Med Googles nye headset er rækken af muligheder for virtuel udfoldelse utrolig lang, og dækker alt lige fra klassisk videostreaming til vild opdagelse af det Færøske landskab på ryggen af et får, også kendt som “sheep view”.

Inden for Googles egne platforme er især Youtube en oplagt mulighed for underholdning gennem VR-Headsetet, og med Daydream får du adgang til det fulde videobibliotek, hvor især de opblomstrende 360 graders video bliver interessante at udforske.

Google lagde ligeledes vægt på brugen af Google Street View på Daydream, hvor du via den medfølgende controller kan bevæge dig gennem spændende steder steder som Taj Mahal i Indien eller Ægyptens pyramider. Yderligere kan du tilgå dit fulde fotobibliotek på headsettet og genopleve dine minder gennem billeder og videoer.

Se også: Samsungs næste Gear VR-headset virker med ældre telefoner

Udover Googles egne tjenester så understøtter Daydream View også platforme som Netflix, HBO og Hulu, og således kan du tilgå et utal af serier og film på din egen virtuelle hjemmebiograf.

Sidst men ikke mindst satser Google på at gøre Daydream til en ny form for spilkonsol, hvor du ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening og det 360 graders videoformat kan opleve spiluniverset på en helt ny måde. Spillene der kommer til Daydream View er bl.a. det førnævnte Fantastic Beasts, Need for Speed, Lego BrickHeadz, Gunjack 2 og mange flere.

Læs også: Ny YouTube-feature: som at være der selv

Du kan få et indblik i Google Daydream Views mange muligheder i billederne samt den korte video nedenfor.

Google Daydream View
Foto: Google.com

I første omgang er det kun Googles egne nye Pixel-mobiler, der understøttes, men der skulle i den kommende tid komme flere telefoner, der er “Daydream-ready”.

Det skulle, i hvert fald i store lande som USA, Australien og Storbritanien, blive muligt at købe fra november måned i Google Store, og vil lande på en pris på 79$. Den danske pris og tilgængelighed er således ikke offentliggjort endnu, men realistisk er det nok at forvente en pris omkring de pus 700 kroner.

Læs denne: Googles oprindelige Pixel-plan gik i vasken

Læs mere om Daydream View på Googles egen side her.