Google dropper helt Samsung til kommende Tensor-chip

Google kommende Tensor-chips kan blive en helt egen produktion uden Samsung med på banen.

Google dropper helt Samsung til kommende Tensor-chip

Som det er på nuværende tidspunkt, står Google for en hel del af tilpasningen af sine egne Tensor-chips til Pixel-serien.

Men selve grundbasen af designet er stadig til stor del baseret på Samsungs Exynos-fundament.

Se også: Billig pris på Pixel 7

Vil tage mere kontrol over chipproduktion

Google bruger også Samsung-støberier til at producere chipsene. Ifølge kilder fra industrien arbejder Google på at ændre på dette, så de selv får mere kontrol over designet af sine egne chips.

Vi ved allerede, at Tenstor G3-chippen også bliver udviklet sammen med Samsung. Den skal sidde i Pixel 8-telefonerne, og det er formentlig for sent at foretage for store ændringer på den front.

Google havde tilsyneladende planer om at skifte til et helt eget design med Tensor G4, en chip der skal sidde i Pixel 10.

Se også: Nyheder om international tech

Skulle have siddet i Pixel 10

De planer er dog efter sigende også gået i vasken, og det er ikke sikkert, at det egne design af G4, med kodenavnet Redondo, bliver virkelighed på grund af udfordringer med koordinationen mellem Googles amerikanske og indiske teams samt stor udskiftning i personale.

Det betyder, at Google formentlig holder fast i samarbejdet med Samsung, når det gælder Tensor G4-generationen og Pixel 10-serien. Kilder hævder dog, at Tensor G5-chippen, med kodenavnet Laguna, kan blive den første chip, som Google udvikler helt på egen hånd.

Den skal være klar i 2025, hvis rygterne stemmer, og Google kan vende sig til TSMC og få dem til at producere Laguna-chippen med en 3 nm-proces.

Se også: Priser på telefoner

Kan give Google nye muligheder

Det er endnu bare spekulationer, og det hele ligger ret langt ude i fremtiden.

Uanset hvad kan en egne produktion af chips åbne op for en helt ny verden af muligheder for Google, der så kan udvikle hardware, der skal hjælpe alle avancerede smartphonefunktioner på vej og udvikle det hele endnu længere.

Se også: Find telefon med bedste kamera