Google fremviser rekordhøj omsætning i Danmark

Det går godt for Google i Danmark, som nu fremviser en rekordhøj omsætning for 2020, trods en ekstraskat på 20 mio. kr.

Google fremviser rekordhøj omsætning i Danmark

Det er nok de færreste danskere, der ikke har hørt om Google. Og selvom man kan mene meget om søgemaskine-virksomheden, så er Googles tjenester, produkter og annnoncer populære i Danmark.

Faktisk er Googles produkter så populære, at de kan sætte flueben ved “rekordomsætning i 2020” nu, viser deres årsregnskab. Årsregnskabet viser nemlig en fremgang på hele 14 procent, sammenlignet med året forinden.

I Danmark beskæftiger Google omtrent 120 ansatte, som sammen i 2020 rundede en omsætning på 322 millioner kroner. Og det er altså ny rekord og en vækst på 54 procent siden 2015. Og denne rekord er altså på trods af, at virksomheden fik en ekstraregning på 20 mio. kr fra Skat. Mellemværendet med Skat er en efterregulering for regnskabsårenene 2014-2019, fremgår det af årsregnskabet.

“Efter årets afslutning afsluttede virksomheden gennemgangen af åbne skatteår med de danske skattemyndigheder, hvilket resulterer i et yderligere skattebetaling på DKK 20.467.470 vedrørende regnskabsårene 2014 til 2019,” skriver Google.

Præcis hvad Google tjener på annoncer i Danmark er ukendt, men forventes at være rundet 4 mia. kr. Google kan have helt op til 25 procent af markedet.

Læs også: Google arbejder på Apple-lignende “Find min”netværk

Google udvider i Danmark

Vi ser efterhånden tegn på, at Google vil være mere tilstede blandt forbrugerne i Danmark. De seneste års tid har Google udvidet deres produktporteføjle i Danmark, hvor en lang række produktserier officielt er kommet til landet. Det er alt fra sikkerhedskameraer til Google Assistent-produkter. Det kunne dermed også tyde på, at vi i 2021 måske kan sige officielt goddag til Pixel-telefonerne i Danmark. Senere i år forventes Google at lancerer Google Pixel 6, med det nye Android 12 på.

Se også: De bedste Android-telefoner på markedet