Google går i cloudkrig med Microsoft

Google mener, at Microsofts cloud-virksomhed er konkurrenceforvridende og aftaler om at åbne op hjælper kun Microsoft.

Google går i cloudkrig med Microsoft

Alphabets Google intensificerer rivaliteten og langer efter sigende ud efter Microsoft med anklager om konkurrencebegrænsende cloud-praksis.

Søgegiganten opfordrer EU til at undersøge selskabets aftaler med flere aktører på markedet.

Se også: Mobilabonnement til erhverv

Google: Microsoft begrænser konkurrencen

VP for Google Cloud, Amit Zavery udtaler til Reuters, at Microsoft har indtaget en konkurrencebegrænsende holdning på markedet og forringer forbrugernes valgfrihed ved at koble Office 365 og Windowsprodukter til sin Azure-tjeneste.

Denne udtalelse kommer efter en øget efterforskning af sektoren fra de amerikanske og engelske myndigheders side i takt med at flere virksomheder driver sin forretning via clouden.

Microsoft tilbød tidligere på ugen at ændre sin cloud-praksis overfor mindre rivaler i et forsøg på at undgå klager fra konkurrenter og i sidste ende problemer med EU.

Se også: Hvad laver de store tech-selskaber?

Aftaler gavner kun Microsoft

Zavery mener dog, at de aftaler, der er blevet indgået med de mindre europæiske virksomheder, kun gavner Microsoft og på en måde “at købe dem, der klager, ud og ikke gøre disse vilkår tilgængelige for alle”. Videre siger han: “Det gør det helt klart til en uretfærdig fordel for Microsoft og binder de mennesker, der klagede tilbage til Microsoft alligevel,”

Han mener desuden, at myndighederne bør se på sagen horisontalt, at det “doesn’t solve the broader problem”, selv hvis et par virksomheder er gået med på de opdaterede vilkår.