Google giver Android Auto nyt design

Google er til sommer klar med et nyt design til Android Auto, som vil give et bedre overblik og forenkle simple opgaver under kørslen.

Google giver Android Auto nyt design

Google har længe arbejdet på at gøre Android Auto lettere og mere overskueligt at bruge. Informationerne på skærmen skal være mere relavante og systemet skal være hurtigere. Nu er de endelig kommet så langt, at en lancering er sat allerede til sommer. Her er alt vi ved om Android Autos nye design.

Ifølge Google er det nye Android Auto bygget “til at hjælpe dig med at komme hurtigere på vejen, vise mere nyttige oplysninger og forenkle ofte brugte funktioner under kørslen.”

Fra denne sommer vil man blandt andet kunne holde styr på ruten, samtidig med at man skifter musiknummer i Spotify eller snakker med Googles Digitale Assistent.

Tip: Sådan får du Android Auto til din bil

Kom hurtigere afsted med Android Auto

Google har nævnt seks punkter ved det nye Android Auto, som vil forbedre oplevelsen:

  • Kom hurtigere på vejen: Så snart du starter bilen fortsætter Android Auto din sidst session, ved at afspille fx den musik du var i gang med og åbner navigations-appen. Herefter kan man starte navigation via nogle anbefalede lokationer eller søge med Google Assistent.
  • Hold styr på dine apps: Med den nye navigationslinje i Android Auto bliver det lettere at styre apps, din mobil og navigation på samme skærm.
  • Nå mere med færre tryk: Den nye navigationslinje lader sig styre dine apps med ét tryk. Få navigation, start din podcast eller besvar et opkald.
  • Nemmere kommunikation: Det nye meddelelsescenter viser seneste opkald, beskeder og notifikationer, så du kan se og interagere med disse når du har tid og det er sikkert.
  • Farver der behager øjnene: Med det nye design til Android Auto vil brugerfladen passe bedre ind i bilerne. Et mørkt tema, kombineret med farvefulde accenter samt en skrifttype der er letlæselig forbedre overblikket.
  • Bedre skærmtilpasning: Har du en bil med en bredere skærm, så vil Android Auto automatisk tilpasse sig dette format, så der bliver vist mere indhold, fx styring af musik eller opkald du er i gang med.

Android Auto 2019
Notifikationer for opkald og beskeder i det kommende Android Auto. Foto: Google
Android Auto 2019
Android Autos kommende meddelelsescenter. Foto: Google
Android Auto 2019
Android Autos mørke tema passer bedre ind i bilerne. Foto: Google

Android Autos redesign kommer til sommer

Det nye design til Android Auto kommer til sommer, et nærmere tidspunkt har vi ikke endnu. Men der kommer helt sikkert mere information til Googles udviklerkonference der bliver afholdt i aften. 

Læs også: Flere Toyota modeller får Android Auto og Apple CarPlay

Emnets videre forløb

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden gik videre med historien. d. 1/5/2019 dykkede vi igen ned i emnet med fortællingen om Garmin klar med fem nye Forerunner smartwatches – Den videre historie om temaet finder du her. Læs også seneste nyt om temaet her.