Google Home lanceret i Danmark

Som opfølgning på en dansk Google Assistent, så bliver Google Home højttalerne nu lanceret i Danmark.

Google Home lanceret i Danmark

Nu kan vi alle endelig gå rundt derhjemme og snakke til en dansktalende elektronisk assistent. Her er der helt klart noget man skal vænne sig til, men det er altså nu ganske muligt. Google lancerer nemlig nu officielt de to mindste modeller i deres smarthøjttaler serie: Google Home og Google Home Mini.

Som Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google Danmark, siger, så kommer det nok til at tage tid, inden danskerne tager produkterne til sig:

“I bund og grund er det jo mere naturligt at tale end at trykke på diverse skærme hele tiden. Google Home har en lang række funktioner, som kan gøre hverdagen og rutinerne i hjemmet lidt nemmere – og sjovere – ved brug af stemmen. Derfor tror og håber vi også, at
danskerne vil tage den nye teknologi til sig som en integreret del af hjemmet. Vores opgave er så hele tiden at udvikle Home til at blive bedre og bedre”

Det kan føles en smule akavet at tale til den, men det bliver hurtigt ret vanedannende, når man kommer over den akavede del. Google Assistenten har eksisteret i USA i mange år, hvor ufatteligt mange bruger det. I Danmark blev det lanceret for en måned siden, hvilket betyder at der stadig er plads til forbedring. Men der bliver hele tiden arbejdet på at gøre den danske assistent bedre.

Google Assistent Danmark
Google Home kan være en fin hjælp i køkkenet. Foto: Google

Hey Google…

“Godmorgen”, siger jeg til Google Home, hvorefter den fortæller mig hvad klokken er, hvordan vejret bliver, mine kalenderaftaler og afspiller dagens radioafvis for mig. Det er ret smart. 

Man kan eksempelvis bede Google Home om mange ting. Den kan som sagt afspille den seneste Radioavis fra DR eller nyhederne fra 24syv, fyre op for musikken, få information om vejr, trafik og kalenderaftaler, sætte og snooze alarmer, høre jokes eller fortælle til ungerne i hele huset, at maden er klar.

Google Home giver samtidig håndfri kontrol over hjemmets ’smart home’-devices, som
eksempelvis Google Chromecast, Philips Hue, Nest sikkerhedskameraer og videodørklokker samt IKEA Trådfri. 

Og så kan den selvfølgelig også bruges som en almindelig højttaler, hvor man kan høre musik, radio og podcast via telefonen.

Læs også: Dette kan du sige til Google Assistent på Android og iOS

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Home samtidig skelne mellem forskellige
stemmer, hvilket gør det muligt for op til 6 personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der er personlige for dem.

google home mini
Google Home Mini. Foto: Google

Google Home kan købes nu

Google Home er 14cm høj og leverer lyd af rigtig fin kvalitet. Google Home Mini er mere kompakt og kan bedre gemmes væk, men lyden er ikke så god som den større model. Vi har begge højttalere til test og vil inden længe dele vores mening om dem og ikke mindst Google Assistenten.

Priser og tilgængelighed
Google Home koster 1.149 kroner og Google Home Mini koster 449 kroner. Google Home Max kommer ikke til Danmark i denne omgang, hvilket Google Home Hub heller ikke gør.