Google: Ny funktion vil bremse “fake news”

Med en ny funktion til Google søgning, vil de forsøge at mindske spredelsen af falske historier kendt som “fake news”

Google: Ny funktion vil bremse “fake news”

Begrebet “fake news” er blevet brugt utrolig meget i mediebilledet den senere tid, særligt i USA og særligt under sidste års præsidentvalg. Det vil søgegiganten Google nu gøre noget ved.

Fake news eller falske nyheder, som det må hedde på dansk, er specielt blevet udbredt sammen med de sociale medier, hvor hurtig deling af forkerte eller falske historier, nemt kan skabe problemer.

Derfor introducerer Google nu en funktion i deres søgetjenester, der tillader tredjeparts-firmaer, som Google stoler på og vil indgå et samarbejde med, at fact-tjekke forskellige postulater og give dem en vurdering som f.eks. “Mostly true” eller “False”.

Se også: Ny Google Maps feature: del hvor du er med dine venner

Hvis man f.eks. søger på Google efter, hvorvidt 27 millioner mennesker i dag bliver holdt slave, som den amerikanske senator Bob Corker har udtalt, ja så vil der dukke et lille kort op, i eksemplet her fra PolitiFact, der kategoriserer det som “Mostly True”.

Google arbejder med mere end 115 fact-tjek organisationer, og man må forhåbentlig forvente, at de kun gør brug af sider, som giver nogle reelle tilkendegivelser.

Den nye funktion er allerede ude nu, og dukker eksempelvis op, hvis du søger på “27 million people enslaved”

Læs denne: Google udgiver Android O: Se alle nyhederne her

Du kan læse mere om dette nye tiltag på Googles side her.