Google skrinlægger planer om selvkørende biler

Googles særlige selvkørende boblebil ser ud til ikke at blive til virkelighed alligevel.

Google skrinlægger planer om selvkørende biler

Selvom Googles selvkørende bilprototyper allerede har tilbagelagt millionvis af kilometer, tyder det nu på, at søgegiganten vil sadle om i ræset om at være først med selvkørende bilteknologi.

I følge netavisen The Informations kilder, vil Google nu skrinlægge den karakteristiske bobleformede prototype uden rat og speeder, for i stedet at satse på et mere konventionelt design.

Det traditionelle design der vil til gengæld give Google mulighed for at fremskynde planerne om en selvkørende taxa-tjeneste. Denne forventes af gå i luften allerede inden udgangen af 2017.

Se også:  Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

Det er Larry Page og Ruth Porat, henholdsvis adm. direktør og økonomidirektør i moderselskabet Alphabet, der i selskab er blevet enige om kursskiftet, som betyder at Google-boblen skrottes. En bil helt uden styretøj anses som værende for upraktisk, lyder det.

Den nye kurs, deler vandende internt i Googles bil-udviklingshold kaldet ’Chauffeur’. Her skulle Google grundlægger og udviklingsleder være tilhænger af en selvkørende bil, der er bygget op fra bunden af.

Google forventes officielt at præcisere selskabets kurs indenfor teknologien senere i dag.

Læs også:  Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche